СБУ попередила про серйозну загрозу для країни напередодні фіналу Ліги чемпіонів

24 мая 2018 г. в 07:22

Фахівці з кібербезпеки СБУ вважають, що країні загрожує масштабна кібератака

Служба безпеки України попереджає про можливу масштабну кібератаку на державні структури і приватні компанії напередодні фіналу Ліги чемпіонів і дає рекомендації щодо захисту від неї. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Фахівці з кібербезпеки СБУ вивчають чергову можливу хвилю масового враження розміщених в Україні мережевих пристроїв. Шкідливе програмне забезпечення, яке може бути використано хакерами, отримало умовну назву VPNFilter", – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, VPNFilter – багаторівневе модульне шкідливе програмне забезпечення з універсальними можливостями, які забезпечують проведення як кіберрозвідки, так і деструктивних кібероперацій

"Подібні атаки фіксувалися по всьому світу, починаючи з 2016 року. Однак, за отриманою інформацією, на цей раз географічна націленість атаки спрямована саме на український сегмент мережі Інтернет", – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, отримані дані свідчать про підготовку кібердіверсій на об'єктах національної критичної інфраструктури.

"Фахівці СБУ вважають, що інфікування обладнання саме на території України – підготовка до чергового акту кіберагресіі з боку РФ, спрямованого на дестабілізацію ситуації під час проведення фіналу Ліги чемпіонів. Про це свідчить і те, що запланований механізм кібератаки збігається з техніками, які використовувалися в 2015-2016 роках під час кібератаки BlackEnergy", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в червні 2017 року Україна наразилася на масовану хакерську атаку. Жертвами кіберзлочинців стала низка банків, великих компаній, метро і міжнародний аеропорт "Бориспіль". Кіберполіція України нарахувала 22 постраждалі компанії.

СЕГОДНЯ

EXMO affiliate program