Семенченко розповів, хто “наказав” йому блокувати торгівлю з РФ

20 февраля 2017 г. в 06:33

Народний депутат України Семен Семенченко заявив, що рішення блокувати залізничне сполучення України з Російською Федерацією ухвалив Штаб блокади торгівлі з окупантами.

Про це він повідомив у коментарі кореспонденту Укрінформу.

«На одному із засідань штабу було ухвалено рішення поетапно залучаючи людей, блокувати і перевезення з Росією теж, торгівлю з окупантами всю закрити. Про що я і повідомив», - зазначив Семенченко.

Він додав, що повністю підтримує і допомагає ініціативі штабу.

"Є підполковник Віногродський, є кілька людей, які туди (до штабу - ред.) входять, зокрема Коханівський, туди входять з УНСО хлопці, з великих груп. Їх там людей сім. І ми, як депутати, виконуємо завдання, які нам ставлять вони, тобто ми виконуємо фактично завдання народу", - сказав Семенченко.

Він також заявив, що його завдання, як народного депутата України, як члена Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони - щоб уряд і Президент діяли в інтересах народу, в інтересах національної безпеки.

Координатор і один із організаторів блокади Анатолій Віногродський стверджує, що штаб вирішив «блокувати всю торгівлю, бо вона незаконна і веде до покращення економічного стану окупаційних режимів».

«Ми вже почали, перекриваємо поступово залізничні гілки. Зараз почали перекривати автомобільні гілки. Все залежить від кількості людей, які до нас ідуть. Спочатку нас було 40 осіб, зараз близько 500. Ось так і вистачає на те, що ми робимо», - зазначив він.

В Україні вже третій тиждень триває блокада залізничних шляхів, по яких постачається вугілля з окупованих територій Донбасу. 16 лютого учасники торгової блокади на Донбасі почали перекривати ще й автошляхи.

Після зустрічі в Мюнхені міністри «нормандської четвірки» закликали припинити блокаду Донбасу.

Опальный главарь ДНР честно высказался о большом вторжении России в Украину

EXMO affiliate program