Школа майбутнього на Київщині: навчання на iPad та вчителі з Британії

9 августа 2011 г. в 14:25

У Конча-Заспі побудують елітну школу для дітей. Школярі ходитимуть на заняття у формі від дизайнерів, вчити уроки на iPad, а викладати у них будуть вчителі з Англії чи Швейцарії.

7.jpg

 

Для дітей жителів елітної Конча-Заспи, що на Київщині, побудують школу майбутнього.

Школярі ходитимуть на заняття у формі від дизайнерів, вчити уроки на iPad, а викладати у них будуть вчителі з Англії чи Швейцарії.

Будівництво елітної школи розпочнеться вже в серпні, на території колишньої бази відпочинку "Сокіл" на 27-му км Столичного шосе.

Це знаходиться поруч з елітною дамбою, де живуть багато політиків (начальник департаменту авіації МНС Євген Червоненко, нардеп Богдан Губський, екс-прем'єр Юлія Тимошенко, прем'єр Микола Азаров, мер Леонід Черновецький), пише "Сегодня ".

Один з ініціаторів проекту нардеп Григорій Смітюх, який також живе в Конча-Заспі, вважає, що тут ця школа дуже потрібна.

"Я щоранку відвожу дітей в школу в Київ, по пробках, багато часу на все йде. А навіщо? Адже можна тут побудувати нормальний комплекс, де будуть діти і жити, і вчитися", - вважає депутат.

За словами Смітюха, школа розташується на 9 га, тут будуть навчатися 1056 дітей від 3 до 17 років, причому необов'язково з Конча-Заспи. Малюки будуть в дитячому садку готуватися до школи, а для тих, хто старший, зведуть окремий корпус на 180 аудиторій.

Кожному учневі по iPad вчителі зможуть давати домашнє завдання і перевіряти його виконання. Школярі вивчатимуть крім української та російської мов, ще англійську і або німецьку, або іспанська. Але можуть запропонувати навіть китайську.

Читати лекції хочуть запрошувати вчителів з Англії, Швейцарії чи Німеччині. А випускники отримуватимуть два атестати - український і міжнародний. З останнім вони зможуть вступити в будь-який європейський вуз.

Класи планують обладнати інтерактивними дошками (електронний пристрій, який підключають до комп'ютера), а до послуг дітей буде величезний басейн, відкрите футбольне і волейбольне поля, тенісні корти.

Для школярів дизайнери навіть розроблять форму з найкращих матеріалів з власною емблемою навчального закладу. А при бажанні всі 5 навчальних днів діти зможуть жити прямо тут, при школі. У гуртожитку плануються двомісні кімнати зі зручностями та комп'ютером.

Водночас, скільки коштуватиме навчання, на разі підраховують. Проте, відзначимо, наприклад, в Києві, в британській школі місяць навчання вартує близько 3 тис. доларів.

На будівництво школи буде потрібно 450 млн грн., Гроші дадуть інвестори і обіцяють її закінчити через два роки.

 

Школа майбутнього на Київщині: навчання на iPad та вчителі з Британії

EXMO affiliate program