Школярі будуть вивчати іноземну мову з першого класу

21 апреля 2011 г. в 11:23

Кабмін прийняв нову редакцію Державного стандарту початкової освіти. Його впровадження почнеться з 1 вересня 2012 року.

 

Кабінет міністрів затвердив вивчення іноземної мови з 1 класу у всіх загальноосвітніх навчальних закладах. Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства освіти.

Відповідно до повідомлення, Кабмін прийняв нову редакцію Державного стандарту початкової освіти. Документом, зокрема, передбачено розробку єдиного стандарту для всіх мов навчання, використання технологій зі збереження здоров'я школярів, екологічну спрямованість освіти, впровадження інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі початкових класів шкіл.

Крім цього, введено освітній напрямок "Природознавство", на вивчення якого передбачено по 2 тижневі години в 1-4 класах.

У повідомленні Міносвіти зазначається, що нова редакція документа орієнтована на соціалізацію особистості молодшого школяра. Впровадження почнеться з 1 вересня 2012 року.

Раніше міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник виступив за те, щоб дозволити школам створювати малокомплектні групи для поглибленого вивчення іноземних мов за рахунок батьків.

Нагадаємо також, що Міносвіти у серпні 2010 року вирішило ввести у Севастополі у 2012-2013 роках вивчення іноземної мови з першого класу.

 

Источник: tsn.ua

 

Школярі будуть вивчати іноземну мову з першого класу

EXMO affiliate program