Синові нардепа, який скоїв напад на магазин, винесли вирок

12 мая 2018 г. в 01:29

Вердикт (п'ять років з випробувальним терміном на два роки) був винесений з урахуванням щирого каяття обвинувачених і їх юного віку

Оболонський райсуд Києва засудив неповнолітніх грабіжників магазину "Святковий" – школярів Владислава Чобана і Богдана Попова (сина народного депутата Ігоря Попова) – до умовного терміну покарання.

Відповідне рішення винесла 10 травня колегія суддів на чолі з головуючим Владиславом Дев'ятком

За її словами, цей вердикт був винесений з урахуванням щирого каяття обвинувачених і їх юного віку. Крім того, саме на такому покаранні зловмисників наполягали представники держобвинувачення у справі.

У суді уточнили – потерпілі в історії з пограбуванням продуктового магазину на Оболоні теж не заявили заперечень і претензій встановленому покаранню.

"З урахуванням всіх цих фактів суд дійшов висновку про доцільність визначення покарання у вигляді позбавлення волі на п'ять років з випробувальним терміном на два роки", – резюмувала Інна Свинаренко.

Нагадаємо, що Богдан Попов і його товариш Владислав Чобан визнали провину в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України ("Розбій"). За цією статтею школярам загрожувало покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Таким чином, Оболонський суд, з урахуванням виявлених фактів в ході розгляду справи, за погодженням з прокурорами і потерпілою стороною визначив юнакам покарання менше, ніж передбачено санкцією осудної їм статті.

Наліт на магазин "Святковий" на Мінському масиві Владислав Чобан та Богдан Попов здійснили 26 листопада 2017 року. Здобиччю школярів, які зважилися на збройний напад, стала сума менше 100 доларів. Одного з них скрутили покупці магазину, а другого – затримали неподалік місця скоєння злочину.

У соцмережі Попов зізнався, що його син вчинив правопорушення і заявив, що не має наміру нікуди звертатися, а винні мають понести покарання.

Страна

EXMO affiliate program