Ситуація жахлива: відомий журналіст вказав на ознаки опускання "залізної завіси" бойовиками на Донбасі

21 января 2018 г. в 00:04

Ситуація на окупованій території Донбасу змушує людей покидати свої домівки, через що терористи почали обмежувати свободу переміщення.

Про це розповів відомий журналіст і блогер Денис Казанський.

"Але має ж там хтось залишатися, і ватажки будуть всіляко обмежувати можливості для пересування. Зараз всім жителям намагаються роздати паспорта, які ніде, крім як на російському кордоні, не дійсні, а в інший світ ти з ними не заїдеш. В Україні людям з тієї території стає все складніше оформити документи. Тепер усім, хто живе на окупованій території і працює на державних підприємствах, ще й заборонений виїзд", - зазначив Казанський.

За словами журналіста, навіть самі терористи вважають, що такі рішення надмірно жорсткі.

"Я читав пости в соцмережах так званих "депутатів", які ці рішення ухвалюють. Так вони хапаються за голову і кажуть: "Ну, це взагалі Захарченко переборщив, дзвонять вчителя і збираються звільнятися з шкіл". Звичайно, їм невигідно так. Неможливо людям з цієї території заборонити виїзд, тому що вони їздять за пенсіями, якимись виплатами, до всіх родичі залишилися в Україні на підконтрольній частини. Відповідно, у тебе два виходи: або ти відрізаний від зовнішнього світу і своїх рідних, або ти звільняєшся і якось живеш", - сказав Казанський.

Апостроф

EXMO affiliate program