Скандал на Київщині - податківці накрили підпільний цех, на якому працювали психічнохворі люди

13 октября 2011 г. в 17:15

Пилорама належала  завгоспові місцевого психоневрологічного інтернату, а працювали на ній підопічні закладу – кажуть міліціонери. Хто і як використовував дармову працю хворих людей – намагалися з’ясувати наші журналісти.

13.jpg

 

На перший погляд це ніби звичайний підпільний цех із обробки деревини,  розташований біля житлового будинку.  Але серед працюючих  - міліціонери побачили підопічного психоневрологічного інтернату. Ось цей чоловік - він весь у тирсі та працює за станком.


Богдан Саєнко, оперуповноважений головного відділу податкової міліції Білоцерківської ОДПІ:
Тобто, ця психічнохвора людина, хвороба у неї називається шизофренія, працювала у підпільному цеху. У громадянина «О», який використовував цю людину у підпільному цеху.


Громадянин «О» - це завгосп місцевого психоневрологічного інтернату. Саме йому і належить підпільний цех – кажуть податківці. Чиновник і не заперечує, що пилорама його. Але каже, що деревообробна машина працювала виключно на потреби його родини, а психічнохворий чоловік біля його будинку опинився випадково.


Леонід Оришич, завгосп психоневрологічного інтернату:

Цей підопічний, він,  кстаті, не психічнохворий. Це просто інвалід 2 групи. Він ходив у магазин, часто ходить – купити сигарети. Так як я тут працюю, він мене прекрасно знає. І він коли проходить мимо мене, завжди заходить до мене в гості.


Цікаво, що біля будинку завгоспа немає жодного магазину. Зате зовсім поруч -  розташований склад лісопродукції. Судячи із кількості реманенту і готової продукції  – пилорама працює вже давно і точно на потребиодного завгоспа.

У сільській раді кажуть – про роботу підпільного цеху нічого не знали. А те, що на ньому працювали психічнохворі люди і поготів.

Богдан Саєнко, оперуповноважений головного відділу податкової міліції Білоцерківської ОДПІ:

В усній формі громадяни Рокитного району говорять, що дані психічнохворі люди працювали там і 2 роки назад.

Ольшаницький психоневрологічний інтернат – це заклад закритого типу. Втім деякі хворі за дозволу персоналу мають право виходити за межі установи. Але цей процес відбувається неконтрольовано. На папері підопічний може піти в магазин – а насправді на когось працювати.


У закладі живе понад сотня підопічних. Інвалід, якого податківці упіймали на пилорамі,  покинув заклад без дозволу  - запевняє завгосп. Нашому кореспонденту поспілкуватися із цим чоловіком не дозволили.

Нам повідомили про відсутність директора, але ми помітили його на території інтернату.  Але розповідати, яким чином його підопічний опинився на пилорамі, чоловік категорично відмовився.

Директор закладу сховався за парканом і заборонив своїм підопічним з нами спілкуватися. Оцінку діям посадовців психоневрологічного інтернату даватиме вже прокуратура. Саме туди податківці направили матеріали своєї перевірки. Завгоспові установи інкримінують 2 статті – незаконна господарська діяльність та зловживання службовим становищем. Втім, не виключено, що до відповідальності будуть притягнуті і інші працівники інтернату, які мали б доглядати за хворими.
 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

Скандал на Київщині - податківці накрили підпільний цех, на якому працювали психічнохворі люди

 

EXMO affiliate program