Скандальне побиття учня на Прикарпатті: вчителі вигороджують директора-садиста (видео)

23 июня 2017 г. в 12:10

Вчителі Дубовецької школи Івано-Франківської області вигороджують директора закладу Василя Ковальчука, який побив дев’ятикласника Артура Савчука.

Про це стало відомо під час передачі "Говорить Україна".

Як відомо, під час уроку директор побив Артура за те, що той зробив знімок креслення з підручника. В результаті у юнака виявили черепно-мозкову травму та гематоми по всьому тілу.

"Проходив урок креслення. У нас не було підручників – їх нібито недостатньо в бібліотеці. Він дозволив учням фотографувати на телефон знімки креслення і перемальовувати. Я встав, підійшов до дівчат. Вчитель на той момент був у другому ряді, повернутий до мене спиною. Коли фотографував креслення – спрацював спалах на телефоні. Директор одразу повернувся до мене і почав вимагати, щоб я віддав йому пристрій. Я не хотів цього робити й запитав, чому іншим можна робити знімки, а мені – ні. Він без пояснення причини почав силою забирати в мене телефон. Я тоді запхав пристрій у кишеню", – розповів школяр.

За словами Артура, директор не одразу почав його бити. Коли спроба забрати телефон із кишені Артура зазнала краху, викладач почав його сіпати за куртку й здійснювати фізичне насилля.

"Він почав забирати телефон із кишені, але я не дозволяв… Він взяв потім за куртку і кинув мене. Я впав на підлогу. Коли піднявся, він взяв мене за кишеню, за куртку, і поклав зверху на парту, навис наді мною. Він сперся кулаком під горло, перекрив мені дихання, а другою рукою тримав телефон. Коли я відчув, що не можу дихати, прибрав його руку зі свого горла. Тоді він забрав свою руку з телефона й завдав мені удар під око. Я його відштовхув від себе руками, встав із парти й вийшов із класу", – розповів Артур.

Як стало відомо, вчителі прикривають директора й переважно відмовляються коментувати події. Є припущення, що їх просто залякали.

"Василь Васильович уміло здійснює управлінську діяльність всім педагогічним та учнівським колективами. Створює сприятливі умови для проведення навчально-виховного процесу. Як вчитель уроки проводить на високому науково-методичному рівні", – заявила заступник директора з навчально-виховної роботи Марія Вовчук.

"Василь Васильович нормальна адекватна людина, яка завжди готова допомогти", – зазначила учитель англійської мови Надія Романів.

"Наскільки я знаю, якою школа була до того, як прийшов цей директор, і якою вона стала зараз – це небо і земля. Директор прийшов, і що зроблено? Туалети в школі всередині, вода – прошу – тепла, холодна, подивіться на наші вікна. Цей директор на своєму місці, і як треба буде його ще десь захищати – ми його в образу не дамо", – зазначила учитель фзики та математики Ольга Ориняк.

Як пригадала бабуся Артура, одразу після інциденту з побиттям до них додому прийшли завуч школи і класний керівник, щоб залагодити справу.

"Але нас вдома тоді не було, ми саме знімали побої в поліції. А вдома був батько, він і розповів про це. Вони казали, що директор нібито місця собі не знаходить, щоб ми пробачили йому. У нього нібито є хвора дитина. Вони сказали, що директор навіть спробує із собою щось зробити, якщо ми йому не пробачимо", – розповіла жінка.

За її словами, сам директор на наступний день пропонував 10 тисяч, що родичі школяра забрали заяву з поліції.

Жінка зазначила, що вже відбулося близько 8 засідань у цій справі.

"Директор на перші два засідання не з'явився. На третє ж не прийшов його адвокат – розгляд знову перенесли", – поскаржилася жінка.

Зазначимо, що невдовзі повний випуск програми "Говорить Україна" було видалено із сайту Уoutube. У вільному доступі лишився лише анонс.

obozrevatel.com

EXMO affiliate program