"Смерть Павлова вигідна російському керівництву"

21 октября 2016 г. в 09:12

— Гибель Моторолы стала нашей всеобщей болью, — заявив на похороні один з очільників бойовиків 50-річний Едуард БАСУРІН.

19 жовтня перекрили центр окупованого Донецька. О 10:00 у театрі опери та балету почалося прощання з російським бойовиком 33-річним Арсеном Павловим на прізвисько Моторола. 16 жовтня його підірвали в ліфті дому, де жив із дружиною й двома дітьми. Спрацював вибуховий пристрій, прикріплений до троса підйомника. Загинув і його охоронець Теймураз Гогіашвілі.

"Склоняюсь к версии о теракте "укро-ДРГ" (диверсійно-розвідувальна група. — ГПУ) или подполья, — написав у соцмережі колишній очільник бойовиків 45-річний Ігор Гіркін. — Арсен за владу не боровся. А ось "укри" його ненавиділи. Його смерть стала новиною №1 на федеральних телеканалах. До Кремля дійшло, що неможливо уникнути військового протистояння з Україною".

— Прості співробітники міністерства держбезпеки ДНР скептичні до версії про українську ДРГ, — каже координатор групи "Інформаційний спротив" і депутат від "Народного фронту" 44-річний Дмитро Тимчук. — Вказують, що українці обрали б простіший спосіб, без проникнення в будинок і мінування ліфта. Ширяться чутки про ліквідацію Мотороли спецгрупою ФСБ Росії.

— Ми хотіли б Моторолу мати в руках як свідка. Він — обвинувачений у справах щодо тероризму й убивств наших громадян, — каже керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук. — Міг вказати прізвища працівників російських спецслужб, які віддавали накази бойовикам. Його смерть вигідна російському керівництву.

— Підрив у ліфті означає, що вбивці знали графік охорони. Їм довіряли. Скоріш за все, це — російські спецслужби, — каже екс-заступник секретаря Ради нацбезпеки України 64-річний Степан Гавриш.

Журналісти підрахували місячну зарплату Мотороли — 350 тис. руб., це 140 тис. грн.

Де саме поховали Павлова — не повідомляють.

Моторола перейшов дорогу Захарченку

Моторолу могли знищити інші бойовики, за однією з версій. Мовляв, той захотів підім'яти під себе ринки й супермаркети і "перейшов дорогу" керівнику ДНР 40-річному Олександрові Захарченку.

Волонтер 48-річний Роман Донік припустив, що покійного підірвали абхазькі бойовики за слова його дружини про Абхазію.

"Господь наделил эту землю безумно красивой природой и невероятно ленивыми людьми. Везде срач и разруха", — написала вона в соцмережі після відпочинку в невизнаній республіці.

Уночі після вибуху в інтернеті з'явилося відео, де четверо чоловіків у балаклавах заявили російською, що ліквідували терориста Моторолу. Наступними жертвами назвали Захарченка й Ігоря Плотницького — керівника самопроголошеної ЛНР. Назвалися представниками праворадикальної організації "Мізантропік дівіжн".

gazeta.ua

EXMO affiliate program