Смерть в ліфті: родичі загиблої вимагають розслідування

8 мая 2018 г. в 23:46

Родичі Лариси Чагарної, яка згоріла в ліфті під час пожежі в столичному Університеті харчових технологій, намагаються домогтися чесного розслідування.

Близько обурені байдужістю і халатністю її колег. Вважають, що саме вони послали її на вірну загибель.

Полум'я охопило 8-й поверх навчального корпусу в лічені хвилини. В цей час в ліфті горіла співробітниця ВНЗ Лариса Чагарний. Її тіло збирали по шматочках. У морг матері довелося їздити 5 разів. Повністю зберігся лише череп. І впізнання провели за зліпком щелепи. Поховали на 9-й день

Коли спалахнуло полум'я, вона взяла вогнегасник і села в ліфт, щоб піднятися на палаючий поверх. Вказівку відправитися туди отримала від колег, стверджують родичі. Мовляв, їм про це проговорилася комендант будівлі.

Сьогодні в Університеті харчових технологій співробітникам і студентам керівництво не дозволяє говорити про пожежу. А журналістів до будівлі не пускають.

Саме коротке замикання, за попередніми оцінками слідства, могло стати причиною пожежі. У цьому зізнається слідчий, щоправда, не на камеру.

Пожежа в університеті траплявся неодноразово. 7 років тому горів інший корпус. Питання таких НП курирує людина, чий підпис на планах евакуації. Проректор Олександр Бессараб спілкуватися з журналістами не побажав, пославшись на таємницю слідства.

На протипожежної безпеки керівництво ВНЗ, швидше за все, економила, нарікає мати загиблої. Як і на зарплатах співробітників. У той нещасливий вечір Лариса залишилася позаурочно. Щоб заробити надбавку.

Зараз відповідальним за протипожежну безпеку загрожує до 8 років в'язниці. Але не виключено, що покарання їм вдасться уникнути. Після низки експертиз справу можуть кваліфікувати вже як навмисний підпал.

Якщо підтвердять факт загибелі на роботі, сім'я зможе отримати до ста тисяч гривень компенсації.

СЕГОДНЯ

EXMO affiliate program