Сьогодні у Печерському суді, але в значно тихішому місці судили екс-міністра Юрія Луценка

11 октября 2011 г. в 15:52

У цій справі до вироку ще далеко. Знову допитували свідків. Утім з п’яти запрошених троє не з’явилося. А ті, хто прийшов, стверджували, що працюючи у міліції, міністра Луценка хіба що по телевізору й бачили.

444.jpg
Обоє свідків – Сергій Бойко та Сергій Стеценко – у різний час керували четвертим сектором Департаменту оперативної служби МВС, в якому, до речі і  був оформлений водій Луценка. Але хоч за штатним розкладом вони й були начальниками Леоніда Приступлюка, його особисто не знали і не бачили. Окрім того свідки зазначили – це звичайна практика у міліції, коли водіїв міністрів та їхніх заступників оформлюють у секретні підрозділи. Але й не всім перепадало по квартирі та спеціальному званню.

ІГОР ФОМІН – АДВОКАТ ЮРІЯ ЛУЦЕНКА:
Всі ці свідки нічого не пояснюють і фактично свідками обвинувачення не є. Я вважаю, що не потрібно було таким чином формувати обвинувачення, тому що з моєї точки зору це вже є навіть злочин, бо це працівники спеціального підрозділу і викликати їх так привселюдно, щоб вони давали пояснення про свою роботу, це є з нашої точки зору порушення державної таємниці.

Зрештою, нічого сенсаційного свідки так і не сказали. Нудилися навіть самі судді – то відверто позіхали, то впадали у солодку дрімоту. А от прокурори вважають, що Бойко і Стеценко надали важливі свідчення.

ЄВГЕН ЗІНЧЕНКО – ПРЕДСТАВНИК ОБВИНУВАЧЕННЯ:
Підсудному Л інкримінується 191, зокрема те, що приступлюк був влаштований до департаменту розвідувально-пошукової діяності не для того, щоб виконувати свої прямі функціональні обов’язки старшого оперуповноваженого цього департаменту, а виконувати функції водія. Матеріали, які мають гриф секретності ми ще не досліджували. Це будуть окремі судові засідання.

Наступне засідання по справі Луценка відбудеться завтра. Знову слухатимуть свідків. Нагадаємо, усього їх 148. Допитали ж на сьогодні лише 13.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

Сьогодні у Печерському суді, але в значно тихішому місці судили екс-міністра  Юрія Луценка

Взглянуть по новому на Ваш дом поможет Smart стекло . Новинка Smart стекло оградит Вашу комнату от лишних глаз, создаст атмосферу уюта. К тому же, стоимость Smart стекла доступна каждому - создайте свой современный дом вместе с Smart стеклом!

EXMO affiliate program