"Совкові" підручники у школі Одещини: стали відомі подробиці гучного скандалу (відео)

23 июня 2017 г. в 13:10

Радянські підручники, за якими п’ятикласники школи села Утконосівка Одеської області вивчали російську мову, вилучили та відправили на утилізацію.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Як пояснили в самому навчальному закладі, підручники 1990 року випуску школярам видали на літо для підготовки до навчального року.

За словами вчительки Олени Боуруш, інших книг у школи просто немає.

"Так, він старий, тут дуже багато слів із радянського часу, але я ніколи не використовувала лексику з Радянського Союзу, я обирала тільки повчальні тексти", – зазначила вона.

Директор же пояснила цей інцидент відсутністю сховища у школі.

"За документами підручник вилучений із навчального процесу ще у 2004 році. Відтоді списані книжки лежали в бібліотечному резерві, а викладач російської сама вирішила використовувати їх на уроках і чомусь роздала дітям на літо додому. Річ у тому, що в нашій школі немає сховища. Ми ж навіть не рахували, скільки їх було. Забрали назад у дітей", – розповіла директор.

За словами начальника відділу освіти Ізмаїльської РДА Тетяни Якименко, за роки незалежності нових підручників російської мови для молдовських шкіл у тому районі не отримували. Але виправдати появу радянської літератури дефіцитом нової не можна.

"Для чого дітям роздали їх додому? Оце для нас також питання. Пояснюють тим, що для того, щоб їм було дома легше готувати правила. Це не той шлях, який вони обрали для вирішення", – зазначила Якименко.

Нині відомо, що книжки вилучили та відправлять на утилізацію.

EXMO affiliate program