Справа скандального одеського "воєнкома" Борисова: уже зібрано 40 томів матеріалів

23 сентября 2023 г. в 12:00

Служба зовнішньої розвідки допомагає Державному бюро розслідувань виявити і підтвердити наявність активів у родини одеського ексвійськкома за кордоном. Крім того, за короткий період часу, всього трохи більше двох місяців, слідство зібрало вже 40 томів матеріалів. Про це заявила радник з комунікації Державного бюро розслідувань Тетяна Сап'ян в ефірі телемарафону, передає unn.

За словами Сап'ян, на початку цього тижня було продовжено обрання запобіжного заходу і суд обрав достатньо суворий запобіжний захід, це утримання під вартою, але ексвійськовий також має право внести заставу, але розміром 150 млн грн.

"Наразі, наскільки мені відомо, він перебуває під вартою і ці гроші, які якщо перевести у євро, це десь близько (вартості - ред.) маєтку в Іспанії, про який розповідали журналісти. Наразі досудове розслідування триває і слідство має ще як мінімум місяць часу. Також арештовано його майно і майно його родичів, а це земельні ділянки, будинки, автомобілі і наразі ми з вами говоримо про майно, яке виявлено в Україні”, - сказала Сапʼян.

Крім того, ДБР співпрацює наразі зі Службою зовнішньої розвідки, яка має допомогти слідству виявити і підтвердити наявність активів у родини одеського ексвійськкома за кордоном.

"Якщо зважити, що слідство триває трохи більше 2-х місяців, уже є 40 томів матеріалів", - додала Сапʼян.

EXMO affiliate program