США хочуть відмовитися від Green Card

22 июля 2011 г. в 12:33

Республіканська більшість підтримує законопроект про відмову від візової лотереї, оскільки через шахрайство вона може бути використана терористами і завдати шкоди нацбезпеці.

32.jpgВлада США може відмінити візову лотерею Green Card. Відповідний закон у середу, 20 липня, вніс на розгляд конгресу юридичний комітет США.

Республіканська більшість підтримує законопроект, оскільки через шахрайство подібні лотереї можуть бути використані терористами і завдадуть шкоди національній безпеці.

"Це відкрите запрошення до шахрайства і джек-пот для терористів", - зазначив голова комітету республіканець Лемар Сміт.

Республіканець додав, що мета Green Card - урізноманітнити потік іммігрантів - була досягнута за допомогою інших програм, завдяки яким візи США з 1995 року отримали в цілому 785 тис. чоловік.

Демократи, у свою чергу, вважають, що закриття візової лотереї призведе до припинення легальної імміграції громадян країн Африки.

Візова лотерея була вперше проведена в 1995 році з метою збільшити кількість іммігрантів з країн, що розвиваються.

У 2010 році участь у лотереї взяли близько 15 мільйонів чоловік. Вони претендували на 55 тисяч віз. 22 тисячі переможців лотереї Green Card-2012 залишилися ні з чим. Виною тому помилки в комп'ютерній програмі, тому результати лотереї 2012 року були скасовані.

 

Источник: tsn.ua

 

США хочуть відмовитися від Green Card

EXMO affiliate program