Стало відомо, як російські бойовики розстріляли працівників СБУ

18 апреля 2014 г. в 15:21

Заступник голови Служби безпеки України Віктор Ягун розповів про розстріл під Слов’янськом у Вербну неділю.

 

Того трагічного дня 13 квітня близько 9 год ранку співробітники центрального апарату спільно з керівництвом донецької обласної міліції проводили рекогносцировку (вивчення місцевості перед боєм), готувалися до антитерористичної операції, розповів Ягун в інтерв’ю “Фактам ”.

“У восьми кілометрах від Слов’янська зупинилися поспілкуватися з жителями села Семенівка. У тому місці стояло багато машин – і цивільних, і військових. Люди запевняли нас, що в Слов’янську зброї немає, що тут, мовляв, тільки мирні демонстранти. У цей час під’їхала група чоловіків у цивільному одязі, які, як стало зрозуміло пізніше, доповіли терористам про віп-машини. Через кілька хвилин пролунали постріли”, – розповів заступник голови СБУ.

За його словами, нападників було близько десятка. “Вони попросту розстрілювали нас – без попередження, зі спини, з відстані семи-десяти метрів. Всі в однаковій формі російського виробництва, в такому ж однаковому взутті та спеціальних окулярах. Стріляли з автоматів Калашникова (АК-100), які тільки нещодавно були взяті на озброєння російськими спецпідрозділами. Так що розповіді про те, що стріляли свої, українці з числа самооборони – це неправда. Через два дні ми вже точно знали, що керував диверсійною групою Ігор Стрєлков, офіцер 45-го полку спеціального призначення, який базується в Підмосков’ї”, – повідомив Ягун.

Українські силовики були роззосереджені на місці і прийняли бій. Але потім під прикриттям “альфівців” змушені були відійти, залишивши дві понівечені машини. “У мій службовий автомобіль теж потрапило шість чи сім куль , у нього були прострелені колеса. Їхали на дисках… Геннадій (Біличенко), який перебував найближче до диверсантів, отримав три кульових поранення, кожне з яких було несумісне з життям – в голову, шию і серце. Вперше в історії незалежної України співробітник спецпідрозділу “Альфа” загинув не від рук кримінальних елементів, а в бою з представниками спецслужб іноземної держави”, – підкреслив Ягун.

EXMO affiliate program