Стало відомо ім’я загиблого військовика, тіло якого повернули бойовики

16 апреля 2018 г. в 00:31

Зниклого безвісти під час виконання бойових завдань 8 квітня на лінії розмежування сторін в районі АТО військовослужбовця Збройних сил звали Володимир Майборода.

Побратими загиблого розповіли, що загиблому було 50 років, він був прапорщиком, розвідником, заступником командира взводу зі складу 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені короля Данила.

Володимир Майборода народився 9 липня 1967 року. Школу закінчив у селі Переможне Якимівського району Запорізької області. Мешкав у Мелітополі.

Майборода з початку АТО був бійцем батальйону Нацгвардії «Донбас», мав на собі футболку «донбасівця» і звичну «горку» на останньому бойовому завданні.

Напередодні офіційні онлайн-ресурси так званої «ДНР» повідомили, що в морг на території ОРДО було доправлено тіло загиблого прапорщика Майбороди. Бойовики евакуювали його на свій бік 13 квітня.

Прес-служба «міноборони ДНР» традиційно заявила, що українська сторона зазнала втрат «в результаті невдалої спроби проникнення ДРГ в районі Зайцевого», і тоді, на Великдень 8 квітня, втрати ЗСУ нібито становили дві особи вбитими та три пораненими. Одного нібито залишили при відході. Водночас джерела «Новинарні» повідомили, що замкомвзводу ніхто не кидав – «за ним повертались двічі, але не знайшли».

«Тільки він був зниклим, всі інші вийшли з бою цілими», – зазначив співрозмовник, який добре знав полеглого. Натомість під час того «контакту» було знищено двох бойовиків.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program