Стогній Костянтин Петрович

14 мая 2012 г. в 19:19

Стогній Костянтин Петрович народився 16 серпня 1968 у Києві.

Український телеведучий, автор програми «Надзвичайні новини», засновник та президент міжнародного кінофестивалю «Золота пектораль», продюсер. У 1989 – 1994 рр. навчався на факультеті журналістики Київського державного університету імені Тараса Шевченка. А у 2002 р. закінчив Національну академію МВС України. Після закінчення Київського державного університету імені Тараса Шевченка, Стогній стажувався в різних українських та іноземних редакціях. Працював у американському тележурналі National Geographic. З 1998 по 2004 роки працював на телеканалі «Інтер». На «Інтері» Стогній створив свій перший проект - інформаційну щоденну програму «Вовремя». У 2005 році Стогній очолює Студію документальних фільмів та спеціальних проектів. Темами "Спецпроектів" Костянтина Стогнія на телеканалі «Інтер» були в основному історичні події. Також на «Інтері» він починає трансляцію своєї нової авторської програми «Чергова камера.

 

У 2008 році К. Стогній створює власне журналістське агентство розслідувань «Ж.А.Р.А». Студія виробляє його новий авторський проект «Надзвичайні новини» для телеканалу ICTV. У 2009 році ICTV починає трансляцію нового проекту К. Стогнія «Країна має знати».

 

К. Стогній знімає власні документальні фільми. Він створив 480 документальних проектів, серед яких: «Дорога жизни» експедиція до Іраку; Цунами» експедиція у Таїланд; «Загадка объекта 100» експедиція до Пуерто-Ріко, «Фальшивая история» Чілі-Аргентина-Антарктида, «Майя. Конец света» Мехіко-Гватемала.

 

У 2011 році Костянтин Стогній спробував себе у якості продюсера багатосерійного фільму «Картина крейдою». Це перший в Україні фільм, в основу якого покладені реальні кримінальні справи.

 

У березні 2012 року Костянтин Стогній організував нову експедицію до Мехіко та Гватемали. Майже місяць Стогній разом зі своєю командою перебував у цих двох країнах. Експедиція виявила руїни стародавнього міста Атлан на дні озера Ісабаль у Гватемалі. Після своєї подорожі Стогній вже створив новий документальний фільм про календар Майя – «Майя. Конец света».

 

Костянтин Стогній одружений, виховує трьох доньок: Даша, Маша та Катя.

EXMO affiliate program