Страх влади перед революцією – одне з головних досягнень Майдану, – експерт (Відео)

18 октября 2017 г. в 21:23

Українська влада боїться революції, і це, мабуть, одне з найбільших досягнень Майдану. Сьогодні ми бачимо, як Президент намагається взяти в свої руки ініціативу мітингу, на відміну від влади Януковича, яка вважала, що в жодному випадку не можна поступатись голосу вулиці.

На цьому в ефірі інформаційно- аналітичного проекту «Перші про головне. Коментарі» наголосив політичний експерт Олесь Лісничук.

«Очевидно, що влада занепокоєна тим, щоб акції протесту під Верховною Радою не розвивались за сценарієм 2013-2014 років. Влада боїться революції, і це одне з найголовніших досягнень Майдану, про яке ми можемо говорити», – заявив Олесь Лісничук.

Тому, за його словами, одним з найбільших досягнень нинішнього мітингу є те, що вдалося уникнути серйозних силових зіткнень та провокацій.

«Але потрібно мати на увазі та пам'ятати, що це хода по мінному полю, враховуючи третю силу, яка дуже легко може скористатися цією ситуацією на свою користь, попри інтереси інших залучених до цього процесу сторін. Нинішня влада сповідує іншу логіку, ніж влада режиму Януковича, для якої певним кодексом було те, що в жодному випадку не можна поступатись голосу вулиці», – вважає політичний експерт.

На його думку, саме така позиція завела тоді ситуацію у глухий кут та спричинила ті катастрофічні наслідки, які були після подій 2013-2014 років.

«Нині ж влада сповідує зовсім іншу логіку. Вона намагається певним чином перехопити ініціативу, можливо, «осідлати» цей протест. Тому і були посилання Президента про те, що він готовий до діалогу і вважає нормальним явище висловлювання своєї позиції на вулицях. Це все не стільки спроба вийти на зустріч, як намагання проявити ініціативу», – переконує Лісничук.

Окрім цього, він зазначив, що стримано-скептично ставиться до обох сторін, оскільки вони декларують одні завдання і цілі, але мають різні інтереси.

zik.ua

EXMO affiliate program