Суд над Мубараком: 83-річний президент з'явився перед судом лежачи на носилках

3 августа 2011 г. в 14:07

У Каїрі розпочався процес над Хосні Мубараком. Поваленого екс-главу держави привезли до зали суду на носилках.

12.jpg

 

Екс-президент Єгипту Хосні Мубарак, обвинувачений у розстрілі демонстрантів, а також у незаконному збагаченні, використанні владних повноважень в особистих цілях, у середу, 3 серпня, постав перед судом в Академії поліції в Каїрі.

83-річний президент з'явився лежачи на носилках за ґратами.

Раніше екс-президента доставили в Каїр на спеціальному медичному літаку з Шарм-ель-Шейха, де він перебував під вартою останні чотири місяці.

Разом з екс-президентом на лаві підсудних опиняться його сини Гамаль і Аля, а також колишній міністр внутрішніх справ Хабіб аль-Адлі і його найближчі помічники.

У зв'язку з процесом у Каїрі були посилені заходи безпеки. Суд на Мубараком змусив вийти на вулиці Каїра його прихильників і супротивників, які закидали одне одного камінням. В результаті одна людина загинула, 15 отримали поранення.

Раніше головний суддя на процесі Ахмед Ріфаат пообіцяв, що суд буде "швидким" і гранично відкритим. Засідання відбуватимуться щодня аж до винесення вироку.

Повідомляється, що Мубарак буде присутній на процесі лише 3 серпня, а всі наступні судові засідання пройдуть без нього.

Після слухань у середу Хосні Мубарака або доставлять назад в лікарню Шарм-еш-Шейха, або переведуть в один з госпіталів Каїра.

Можливість перевезення екс-президента в тюремну лікарню Тори не розглядається з тієї причини, що госпіталь не оснащений необхідним реанімаційним обладнанням.

Як очікується, адвокат Мубарака буде домагатися перенесення судових засідань за станом здоров'я колишнього лідера країни.

Медики з Німеччини, які проводили обстеження екс-президента Єгипту Хосні Мубарака, підтвердили, що він хворий на онкологічне захворювання на ранній стадії.

83-річний Хосні Мубарак, який правив Єгиптом майже 30 років, пішов у відставку 11 лютого цього року після 18 днів народних заворушень.

Генеральна прокуратура Єгипту 12 квітня прийняла рішення про затримання екс-президента і двох його синів у рамках розслідування звинувачень у розстрілі демонстрантів, а також у незаконному збагаченні, використанні владних повноважень в особистих цілях.

 

Источник: ria.ru

 

Суд над Мубараком: 83-річний президент з'явився перед судом лежачи на носилках

EXMO affiliate program