Сусідські розбірки на Закарпатті завершилися кривавою стріляниною

23 апреля 2014 г. в 14:29

Днями в селі Драгово Хустського району на Закарпатті 38 -річний Віталій Роман розстріляв свого односельця 36 -річного Миколу Рішко.


- Ми саме до сусідки по молоко збиралися, — згадує 26 -річна Віталіна Рішко, дружина постраждалого. — Я взувала сина, Коля дивився телевізор. Тут до нас різко заїжджає машина, виходить Віталій. Запитав, чи є Коля, відштовхнув мене і почав стріляти. Я схопила сина і побігла до сусідів. Віталій так само швидко поїхав.


Кулі пробили кишечник в чотирьох місцях, печінка в трьох місцях і ногу. Микола Рішко в реанімації райлікарні. Віталія Романа затримали через 2 години, коли намагався втекти до Румунії. Йому загрожує 10 років в’язниці.


- Він стріляв у сусіда з нарізної вогнепальної зброї. Ми знайшли на місці три гільзи калібру 7,62 і кулю. Зброї немає. Віталій провину не визнає, чому стріляв, пояснити не може, — каже слідчий Хустського райвідділу міліції Василь Деяк, який розслідує напад.


Селяни кажуть, Віталій часто нападає на людей, тому що ревнує дружину.


- Він відкупиться, — говорить сусідів Віталія. Просить не називати його прізвище. — Він і раніше чудив. Порізав братів — близнюків. Одному голову, другому нирку. Обстріляв міліціонерів, які прийшли його затримувати. Потім заплатив 20 тисяч доларів, і все зам’яли. Другий раз так побив чоловіка, який ремонтував його машину, що той ледве додому дійшов. Дружину свою лупив, що постійно в синяках ходила, всіх трьох дітей. Місяць тому дружина з дітьми кудись втекла, що навіть родичі не знають, так він зовсім з глузду з’їхав.

 

По материалам: karpat

EXMO affiliate program