"Там – чисті росіяни з нашивками та шевронами": військовий "Снайпер" розповів, що розгледів в оптику (відео)

22 февраля 2017 г. в 20:49

Наразі українські військові напоготові - через тумани ймовірність роботи ворожих ДРГ зростає в рази

На позиціях сил АТО біля Світлодарської дуги терористи останнім часом підходять практично впритул. Бійці розповідають – і за злагодженістю дій, і за амуніцією бойовики не схожі на місцевих. Втім, українські снайпери тримають ситуацію під контролем.

Під ногами – вода та болото. На горизонті – туман та мряка. Погода така, що навіть кулемет потрібно кутати від вологи. Безвідмовну "Дашку" "розчохляють" для преси. Вона почищена, змащена і готова до роботи, якщо ворог надумає нагадати про себе.

Обстріли уже традиційно лунають вночі. "Посипали трохи – 80-ті, 120-ка працювала", - розповідає військовий 46-го батальйону "Донбас-Україна" із позивним "Сич".

У туманну погоду ймовірність роботи диверсійних груп зростає в рази. "Останнім часом погода дозволяє їм (бойовикам) підходити близько. Як ми не спимо постійно, споглядаємо, так і вони", - каже "Сич".

У невеличкому бліндажі, укріпленому бетонними плитами, все під рукою – пістолет над ліжком, гранатомет під стелею і телефон довіри для тих, кому захочеться поговорити по душам.

У бійця з позивним "Снайпер" особлива зброя - АК, оснащений британською оптикою та тепловізором. Це подарунок від волонтерів. З цією оптикою він може розгледіти все до дрібниць.

"Там, з тієї сторони, я відповідаю за свої слова – чисті росіяни з нашивками, шевронами "Вооруженные силы России", ніякі не "ополченци", ніякі не трактористи. Це видно по амуніції, по озброєнню і по тому, як вони відпрацьовують по нам. На міномет не посадиш тракториста, або шахтаря, або ще кого", - розповідає військовослужбовець 46-о батальйону "Снайпер".

Що іще можна побачити в оптику на цих позиціях - дивіться у сюжеті:

5.ua

EXMO affiliate program