Танкер з Криму обстріляли та затопили біля Лівії (Відео)

10 октября 2017 г. в 21:03

Танкер Goeast, який належав керченській компанії "Ювас-Транс", затопили біля берегів Лівії. Перед тим військові відкрили по ньому вогонь.

Інцидент трапився ще у п’ятницю, 6 жовтня. Танкер, який йшов під прапором Коморських островів, відмовився підкоритися вимогам Берегової охорони Лівії зупинити судно і пустити на борт доглядову групу. Останні звинувачували команду корабля у тому, що вони незаконно завантажилися паливом в ніч з четверга на п'ятницю на терміналі Абу-Камаш, розташованому в 170 км на захід від Тріполі, повідомляє enkorr.

Після того, як команда не вийшла н зв'язок, військові вдалися до обстрілу. В результаті цього вода попала в корпус через численні пробоїни, танкер дав крен і перекинувся.

Вміст вантажних танків (по завіреннях представника ВМС Лівії – дизпаливо) витікло у відкрите море. Доля екіпажу нафтоналивного судна залишається невідомою.

Сама компанія "Ювас-Транс" не дає коментарі з цього приводу. При цьому саме ця компанія забезпечуж супровід кораблів, які нелегально прибувають в окупований Росією Крим. Та ж компанія організувала так званий "газовий експрес" до Сирії. Буксири, які належать компанії "Ювас-Транс", брали участь у транспортуванні арки транспортного переходу, який незаконно будує країна-агресор у Азовському морі.

24tv.ua

EXMO affiliate program