Теракти свідчать про потребу негайних змін у контррозвідці, – екс-посадовець СБУ (Відео)

28 июня 2017 г. в 21:19

Дуже непросто знайти виконавців і замовників теракту на Донеччині. Чи вдасться це зробити – залежить від внесення коректив у контррозвідувальну політику України. Усі ці випадки – і замах на чеченців, і вчорашній теракт, і сьогоднішній випадки… Я думаю, що з контррозвідувальних позицій нам слід зайнятися п’ятою колоною, яка є в Україні.

Таку думку висловив Олександр Скибінецький, колишній перший заступник голови СБУ, коментуючи сьогоднішній теракт на Донеччині.

Пан Скибінецький наголосив, що питання пошуку замовників і виконавців злочину дуже серйозне, ним будуть займатися українські спецслужби, насамперед контррозвідка. «Замовники і виконавці мають бути виявлені і покарані», – акцентував екс-перший заступник голови СБУ.

Випадок на Донеччині треба розглядати в системі агресії РФ проти України. «Не думаю, що такі випадки – це збіг обставин. Це свідчить про подальше загострення політики проти України держави-агресора», – міркує пан Скибінецький.

Експерт наголосив, що такі серйозні теракти, як у сьогоднішньому випадку, вчорашньому, а також замах на чеченців, не можуть готуватися без інформаційної допомоги з тієї території, на якій відбуваються.

«Треба не втрачати пильності, працювати в цьому напрямку на виявлення тих, хто допомагає агресору і тут, і на фронті. Роботи тут дуже багато – протистояння буде продовжуватись і поглиблюватись. Наші супротивники не налаштовані на мир», – додав екс-посадовець СБУ.

zik.ua

EXMO affiliate program