Терористи користуються людськими слабкостями

23 апреля 2014 г. в 14:56

Головна складність антитерористичної операції, що проводиться на сході України, полягає в тому, що терористи ховаються за спинами людей. Тож головне завдання силовиків — захистити громадян. На цьому наголосив в. о. Президента, Голова Верховної Ради Олександр Турчинов в інтерв’ю одному з українських телеканалів.


«Терористи, які зі зброєю захоплюють адміністративні будівлі, ховаються за спини людей, обдурених російською пропагандою, та тих, які знаходяться у полоні своїх ілюзій і просто втягнені у ці надзвичайно небезпечні як для країни, так і для регіону процеси», — зазначив керівник парламенту.

Він підкреслив, що спеціалісти проводять антитерористичну операцію надзвичайно відповідально. «Їх багато хто критикує за те, що вони діють нерішуче, але це не нерішучість — це відповідальність за життя людей. Тому що головне завдання — захистити людей. Захистити від величезної кількості зброї та від тих, хто цю зброю взяв», — заявив Олександр Турчинов, додавши, що більшість людей, яких було затримано Національною гвардією в Маріуполі, — це люди, які вже мали судимість і притягувалися раніше до кримінальної відповідальності.

Крім того, спікер Верховної Ради нагадав, що відповідно до ухваленого рішення всіх, хто складе зброю та звільнить незаконно захоплені адміністративні приміщення, не буде притягнено до кримінальної відповідальності. «Це буде формат амністії. Я дуже сподіваюся, що ці світлі свята, свято Пасхи допоможе вдихнути в людей думку, що потрібно об’єднати зусилля для захисту своєї країни. Потрібно разом будувати свою країну, незалежно від того, де ми живемо — на сході чи заході, — та незалежно від того, якою мовою ми говоримо», — цитує слова Олександра Турчинова прес-служба Верховної Ради.

Керівник парламенту також заявив, що влада зацікавлена у сильному місцевому самоврядуванні. «Я хочу донести до жителів сходу, що влада так само, як і ви, зацікавлена у сильному місцевому самоврядуванні, самостійності в багатьох економічних і соціальних питаннях та в питанні самостійного фінансового забезпечення», — сказав він, підкресливши, що влада прагне, аби на місцях люди самостійно обирали своє керівництво, яке відповідало б за регіони. Для цього центральна влада хоче внести відповідні зміни до Конституції.

«Я сподіваюсь, що до кінця травня ми зможемо проголосувати ці конституційні зміни у першому читанні і в цілому — після висновків Конституційного суду — у вересні-жовтні поточного року», — сказав Олександр Турчинов.

 

По материалам: ukurier

EXMO affiliate program