Терористи з Полтавщини: '600 тисяч євро або сотні людей загинуть!'

10 мая 2011 г. в 16:00

«600 тисяч євро або сотні людей загинуть!» На Полтавщині затримали терористичне угрупування, яке погрожувало підірвати у столиці громадський транспорт. Ініціатором кровопролиття був 16-річний підліток та 4-ро його друзів.

 

Подробиці – в матеріалі наших полтавських кореспондентів.

Терористи заявили про себе у серпні минулого року. Тоді до міліції подзвонив незнайомець і пригрозив терактами у столичному метро. За те, щоб життя людей залишилось у безпеці, анонім зажадав астрономічну суму у готівці.

ЮРІЙ СУЛАЄВ -  РЕЧНИК МІЛІЦІЇ ПОЛТАВЩИНИ:
Погрожував взірвати ряд столичних транспортних засобів, мається на увазі громадський транспорт, якщо йому силові структури, зокрема міліція та СБУ, на заплатять гроші в розмірі 600 тис. євро.

На місце передачі коштів анонім приїхав разом із подільниками на двох  машинах. Запідозривши пастку, обоє кинулись тікати. Проте недалеко.

Затриманими виявилось п’ятеро молодиків. Вік старшого  -  29 років, молодшому лише шістнадцять.  В ході огляду їхніх автомобілів та помешкань з’ясувалось, що хлопці не блефували. В оселі ініціатора  знайшли вибухову речовину, 4 кілограми у тротиловому еквіваленті.

ЮРІЙ СУЛАЄВ -  РЕЧНИК МІЛІЦІЇ ПОЛТАВЩИНИ
:
Також були виявлені всі необхідні складові для виготовлення вибухівки і вже реальні готові вибухові пристрої, які можна було привести в дію і реально завдати шкоду людям. Всі це речові докази були вилучені і долучені як доказова база до кримінальної справи.

Гра в терористів та шантаж закінчились для хлопців небом у клітинку. Рішенням суду 16-річний ініціатор отримав 5 років ув’язнення, його подільники – від 3 до 5.

 

Подробности смотрите в вечернем выпуске передачи "Надзвичайні новини" в 19.25 на телеканале ICTV

 

Терористи з Полтавщини: '600 тисяч євро або сотні людей загинуть!'

EXMO affiliate program