Тихо віддали в руки ФСБ: ЗМІ дізналися про таємне затримання СБУ людини Кадирова в Україні

24 ноября 2017 г. в 23:09

Служба безпеки України (СБУ) затримала повноважного представника глави Чечні в Україні Рамзана Ціцулаєва і відвезла його до кордону з Російською Федерацією, де його затримали і заарештували.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на співрозмовника з найближчого оточення Ціцулаєва.

"6 жовтня цього року близько 22:00 Ціцулаєва затримали в Києві в ресторані "Казбек"- зайшло 10 осіб з автоматами, представилися СБУ. Рамзан вийшов поговорити і більше його родичі не бачили. Протягом двох тижнів родичі не могли дізнатися його місцезнаходження", - зазначив співрозмовник.

За його словами, незабаром з'ясувалося, що Ціцулаєва вивезли в Брянськ. У другій половині жовтня він потрапив в СІЗО "Матроська тиша".

У той же час "Росбалт" пише, що на кордоні Ціцулаєва вже чекали російські оперативники.

Джерела видання вважають, що він комусь "перейшов дорогу" в Україні і його вирішили видати Росії, щоб "прибрати зі шляху".

За інформацією "Росбалта", Ціцулаєву пред'явлені звинувачення в шахрайстві і застосуванні сили до представників влади.

Офіційні джерела не повідомляють про арешт Рамзана Ціцулаєва. Зокрема, прес-секретар СБУ Олена Гітлянська заявила, що не знає про цю справу і пообіцяла пізніше прокоментувати цю інформацію.

Як відомо, Рамзана Ціцулаєва розшукують після того, як в листопаді 2014 року його невдало спробували затримати в ресторані готелю "Золоте кільце".

З 2011 року він був представником глави Чечні Рамзана Кадирова в Україні. У травні 2014 року брав участь у звільненні журналістів LifeNews, затриманих Національною гвардією.

Украинская правда

EXMO affiliate program