Тимошенко визнала, що в 2014 році закликала не чинити опір російській окупації (Відео)

15 марта 2017 г. в 19:41

Лідер парламентської фракції “Батьківщини” Юлія Тимошенко визнала, що на засіданні Ради національної безпеки і оборони України 28 лютого 2014 року закликала президента й очільників силових відомств не чинити опір збройній агресії Росії.

Про це народний депутат сказала у інтерв’ю для ТСН.

Відповідаючи на питання журналіста про власну пропозицію не нападати на російських військових у Криму, Юлія Тимошенко наполягла, що не вважає її слабкою чи неправильною.

“Тоді нас попередили усі ключові друзі України – Сполучені Штати, ЄС – що, якщо ви зараз спровокуєте, російська армія може дійти до Києва”, – додала парламентар.

Як свідчить стенограма засідання Ради національної безпеки і оборони від 28 лютого 2014 року, скликаного у зв’язку з початком російської агресії в Криму, Юлія Тимошенко намагалася переконати колег у доцільності стратегії примирення, апелюяючи до наданих їй у приватних контактах порад від “закордонних партнерів”.

“Жоден танк не повинен виїхати з казарми, жоден солдат не повинен підняти зброю, бо це означатиме програш”, – сказала народний депутат на завершення свого виступу.

informator.news

EXMO affiliate program