Трагедія на полігоні: експерти розповіли всю правду про причини вибуху

9 июля 2018 г. в 00:02

"Якщо ми говоримо про сталі, то це не зовсім коректний висновок по причині того, що всі міномети проходять процедуру випробувань"

Експерт з питань ВПК Сергій Пинькас стверджує, що причиною вибуху міномета на полігоні в Рівненській області, де загинули і були поранені військові, не міг стати невідповідний технічним вимогам матеріал, з якого виготовлено знаряддя.

Таку думку раніше також висловила журналістка і волонтер Ольга Решетилова:

"На мій погляд, якщо ми говоримо про сталі, то це не зовсім коректний висновок по причині того, що всі міномети проходять процедуру випробувань. Є певна кількість пострілів, які може міномет зробити. І тільки після того, як це кількість пострілів зроблено і проведена перевірка самого зброї, і якщо його технічний стан відповідає вказаним параметрам, то тільки після цього воно дається в армію безпосередньо для експлуатації. Тому я дуже сумніваюся, що конкретно в цьому випадку окремо взятий міномет був зроблений не з тієї сталі, яка була б необхідна", – прокоментувала Пинькас.

Також експерт розповів про можливі причини події.

"Технічних Причин може бути кілька. Першою причиною може бути несправність самої міни. Ми знаємо, що всі ці боєприпаси досить давно були зроблені ще в радянський час. Тобто, ніхто не розуміє, що відбувалося всередині. І технічно таке питання може бути. Друге питання – це дійсно несправність самої зброї... Третій момент – це момент порушення самої технологічної процедури", – підтвердив він.

Нагадаємо, троє солдатів були важко поранені після вибуху міномета на рівненському полігоні 6 липня. Всі вони зараз готуються до операції.

znaj.ua

EXMO affiliate program