"Три пістолети - одна версія": нові подробиці щодо стрілянини по ветерану АТО Осмаєву в Києві (відео)

1 июня 2017 г. в 22:20

Правоохоронці розглядають одну версію нападу – це патріотична діяльність подружжя Осмаєва та Окуєвої

На столичному Подолі кілер здійснив замах на життя добровольців АТО Адама Осмаєва та його дружину Аміну Окуєву. Подробиці безпосередньо з місця подій повідомляє кореспондент "5 каналу".

Як стало відомо, журналіст французького видання призначив зустріч подружжю Адама Осмаєва та Аміні Окуєвій. Раптово, вже у машині, він відкрив вогонь по добровольцям АТО. У свою чергу Аміна Окуєва дістала пістолет та завдала тяжкого поранення нападникові.

Утім, правоохоронці кажуть, що на місці інциденту було знайдено три пістолети – один "Глок" та два пістолети Макарова. Наразі невідомо, кому належав третій пістолет.

Особу нападника встановлюють правоохоронці. Під час слідчих дій у "журналіста французького видання" знайшли паспорт громадянина України і закордонний паспорт. У ньому вказано, що торік чоловік перетинав кордон з Росією та Білоруссю. Поки невідомо, чи пов'язаний цей факт зі стріляниною на столичному Подолі.

Правоохоронці кажуть, що розглядають одну версію нападу – це патріотична діяльність подружжя, а власне ціллю нападу був Адам Осмаєв.

"Ціллю стрілка був Адам Осмаєв. Саме в нього відкрив вогонь чоловік, що назвався французьким кореспондентом, у якого було виявлено паспорт громадянина України, в якому були відомості про перетинання державного кордону, зокрема з Білоруссю та Росією протягом минулого року", - розповів речник МВС України Артем Шевченко.

Зараз і постраждалий Осмаєв, і нападник перебувають в одній лікарні. За даними правоохоронців, їхньому життю нічого не загрожує. Аміна Окуєва наразі дає свідчення у справі.

Зауважимо, що особистості Осмаєва та Окуєвої досить цікава. 2012 року його затримували в Одесі за підозрою в причетності до вибуху, а також у замаху на президента РФ Володимира Путіна. Після - всі підозри знімаються. Згодом Осмаєв та Окуєва вооють на сході у батальйоні Київ-1.

EXMO affiliate program