Царьов і Ко нафантазували свої вибори: партій немає, а голосувати будуть "там, де вийде"

1 октября 2014 г. в 13:31

У "ЛНР" та "ДНР" запланували провести вибори до свого "парламенту" за своїми правилами та на місяць раніше законних виборів у відповідності до українського законодавства.

 
402.jpgТак, у "парламент" збираються обрати 150 депутатів, з яких 100 буде з Донецької області, а ще 50 – з Луганської.  При цьому ці "депутати" делегують ще 30 у "парламент" так званої "союзної держави Новоросія".

Взяти участь у "виборах" зможуть особи, які прожили на території Донецької та Луганської області не менше 5 років та досягли 21 року. Проходити у "парламент" будуть партії та громадські організації, які отримають більше 5%.

Такі подробиці розповів "Комерсанту " Олег Царьов, який зараз очолює чинний "парламент Новоросії". Слід зазначити, що на думку Царьова, голосування пройде там "де вийде", при цьому він вважає, що участь у голосуванні повинні взяти і мешканці вже визволених від бойовиків територій. Для них, за словами Царьова, буде створена можливість віддати свій голос поштою, або у інтернеті.

"Де зможуть відкритися комісії - там жителі і проголосують. Плюс кілька комісій буде сформовано в Росії для біженців", - заявив Царьов.

У свою чергу генеральний секретар Парламентської асамблеї ОБСЄ Спенсер Олівер категорично заперечив будь-які законі підстави для проведення подібних "виборів".

"Ці вибори незаконні, вони проводяться під контролем озброєних людей, що не були ніким обрані, людям небезпечно в них брати участь. Як це можна назвати виборами?", - заявив, як передає РБК , Спенсер Олівер.

Нагадаємо, що Порошенко впевнений у незаконності цих "виборів" та у тому, що результат такого "голосування" не визнає навіть Москва.

 

По материалам: ТСН

EXMO affiliate program