«Це фейк» — СБУ прокоментувала розслідування Громадського (Відео)

18 марта 2018 г. в 02:37

Служба безпеки України назвала розслідування Громадського про незаконні місця утримання людей в Харківському управлінні СБУ фейком.

Так на прохання Громадського прокоментувати нові факти, які оприлюднили журналісти, відповіла начальниця Управління взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю Олена Гітлянська.

«Ми не будемо коментувати фейк. Все, що треба, ми вже прокоментували», — сказала Гітлянська.

В ОБСЄ Громадському повідомили, що факти з розслідування про таємний ізолятор СБУ мають перевірити відповідні органи.

Розслідування Громадського про таємні тюрми СБУ підтверджує факти про їхнє існування, наведені правозахисниками, уважає виконавча директорка Amnesty International Україна Оксана Покальчук. Вона також зазначила, що незаконне утримання людей може свідчити про спробу СБУ організувати обмін полонених.

Громадське провело розслідування, яке дає підстави стверджувати, що так звані «таємні тюрми СБУ» дійсно функціонували. Про існування таємних місць утримання, зокрема, в недіючому ізоляторі Харківського управління СБУ у липні 2016-го повідомили правозахисні організації Amnesty International та Human Rights Watch. Журналісти Громадського поспілкувалися з п'ятьма особами, які стверджують, що більше року їх утримували в ізоляторі Харківського управління СБУ без суду та слідства. Служба безпеки України заперечує факт утримання людей у харківському ізоляторі СБУ.

hromadske.ua

EXMO affiliate program