Тука анонсував гучні затримання після арешту Рубана

10 марта 2018 г. в 23:10

Затриманий за перевезення зброї з окупованої території Донбасу та за підозрою в підготовці масштабних терактів керівник Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан є лише "пішаком". Можливі більш гучні затримання.

Про це в ефірі "5 каналу" сказав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

"Я не сумніваюся в тому, що Рубан – це пішак. Медійний персонаж – не більше того. От просто створене медійне обличчя людини. А сама собою ця людина – нуль повний. Це як маріонетка, якою керують інші. Хочу вірити в те, що за ті місяці, поки тривала ця спецоперація, відстежені всі його зв'язки і вертикальні, і горизонтальні. І я маю певні обґрунтовані сподівання, що це лише початок операції. Далі буде. І можна тільки уявити, в якому стані перебуває все це кодло", – зазначив Тука.

Він упевнений, що Рубан діяв не самостійно, були спільники.

"Це (що він може знати) залежить від того, які в нього були зв'язки. Я цього не знаю. Він 100% знав, бо віз не для себе, не для особистого використання. І я ніколи не повірю, що він сам намагався вчинити такі терористичні акти. Це діяла група людей, і не просто терористи, як ми їх собі уявляємо. Там є і політичне крило, політичне угрупування, бо всі ці подальші дії, вони мали бути кимось керовані, мали призвести до якихось керованих наслідків. Розробляють зазвичай певні сценарії поведінки суспільства, як треба правильно підводити суспільство до тих чи інших реакцій", - сказав Тука.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program