Тука назвав олігарха, який контролює більшість підприємств на окупованому Донбасі

19 июля 2017 г. в 00:29

На думку заступника міністра, виникає питання, чому не порушені кримінальні справи щодо людей, які вчиняли блокаду Донбасу.

Більшість українських підприємств на окупованих територіях Донбасу потрапили під контроль компанії Сергія Курченка. Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

"Тобто якщо всі чинники прибрати, оту мішуру, ми своїми руками віддали Курченку левову частку підприємств. І ми ще це називаємо державницькою позицією? Я такого ставлення не розумію", – сказав Тука.

На його думку, в діях людей, які вчиняли блокаду Донбасу, є порушення закону, зокрема, за блокування автомобільних і залізничних шляхів, і за це передбачена відповідальність. Тому заступник міністра заявив, що виникає питання, чому не порушені кримінальні справи.

Слід зауважити, що з лютого 2014 року Курченко переховується від правоохоронців за межами України, попри те, що йому було обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Раніше Генеральна прокуратура України направила письмове повідомлення про підозру українському бізнесменові Сергію Курченку, який втік до Росії, за його місцем реєстрації.

Як відомо, Сергій Курченко перебуває в міжнародному розшуку з березня 2014 року. Він фігурує в кримінальному провадженні як керівник злочинної організації, яка протягом 2010 – 2014 рр. вчинила тяжкі та особливо тяжкі злочини у сфері господарських операцій зі скрапленим газом. Зокрема, Курченко організував незаконне заволодіння видобутого ПАТ "Укргазвидобування", ПАТ "Укрнафта" скрапленого газу на загальну суму 2,2 млрд грн шляхом його протиправного придбання на спеціалізованих аукціонах за цінами значно нижче ринкових, нібито для потреб населення. У той же час фактично скраплений газ членами злочинного угруповання надалі реалізовувався підконтрольними Курченку суб'єктами за ринковими цінами на території України.

tyzhden.ua

EXMO affiliate program