У Черкасах СБУ затримала помічника одного з лідерів сепаратистського руху на Сході країни

25 июля 2014 г. в 18:15

Чоловік через Інтернет вербував добровольців до військових дій в зоні АТО.

 

У Черкасах співробітники СБУ затримали 29-річного місцевого мешканця, який під керівництвом координатора терористів т.зв. «ДНР» Олега Сердюка надавав допомогу бойовикам в зоні антитерористичної операції.

Протягом останніх місяців черкащанин зі спільниками (наразі встановлено 12 осіб) збирали та направляли терористичним бандформуванням на сході України ліки, камуфльований одяг та розвантажувальні жилети.

У соціальних мережах він організував дві групи сепаратистського спрямування, через які підбирав радикально налаштованих осіб для антиукраїнської агітаційної роботи на території регіону.

Зловмисник зізнався, що планував відправити з Черкащини в зону АТО загін підготовлених найманців. Для отримання подальших інструкцій він планував зустрітися зі своїм «куратором» О.Сердюком в Ростові-на-Дону, оскільки терорист після звільнення Краматорська від бойовиків втік до РФ. Зустріч не відбулася, оскільки мешканець Черкас був затриманий правоохоронцями.

Під час обшуків в його помешканні було вилучено агітаційну літературу, тираж газети «Новороссийський курьер», партії ліків, військовий камуфльований одяг, комп’ютерну техніку, яка містить матеріали, що підтверджують його координацію з терористами.

Триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 110 та ч. 1 ст. 258-3 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Правопорушнику оголошено про підозру у вчинені злочинів та обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Наразі приймаються процесуальні рішення стосовно його спільників.

EXMO affiliate program