У Черкасах затримали групу невловимих квартирних крадіїв

13 июня 2011 г. в 15:34

На рахунку злочинців понад півсотні обчищених осель.

Професіоналів, які не залишали після себе жодних слідів, видав лише потяг до красивого життя.

 

 

Перші крадіжки сталися у місті ще восени минулого року. Злочинці працювали у перчатках і проникали до помешкань шляхом підбору ключів. Коли ж відмичка не допомагала, замок просто виламували. Із осель викрадали винятково гроші та цінності, а в необачних господарів ще й кредитні картки.


Руслан Висоцький, в.о. начальника Соснівського РВ міліції:

Після того, як викрадались кредитні картки, злочинці з банківських рахунків знімали кошти, т.я. потерпілі залишали біля карток пін-коди.

У поле зору оперативників потрапило двоє раніше судимих за крадіжки чоловіків. Не маючи роботи, ті раптом зажили на широку ногу. Оперативники встановили, що товариші регулярно здають до ломбардів золоті речі. Як з’ясувалось, прикраси були із осель, де ставались крадіжки.

Леонід Бойко, перший заступник начальника міліції Черкащини:

В особистому користуванні мали дорогі речі, автотранспорт, а також дозволяли собі відпочивати в різних місцях. Тобто проводити своє дозвілля в дорогих місцях, а саме ресторани, нічні клуби.

Вдома у приятелів знайшли цілий арсенал відмичок та злодійських хитрощів, якими відкривався будь-який замок. Чоловіки зізнались у понад півсотні крадіжок. Слідчі припускають, що цей перелік далеко не повний.

Зізнався у злочинах:

Хотів би порадити, щоб ставили більш надійні замки на вхідні двері та були трохи пильніші щодо сусідів. Якщо щось побачили підозріле, то зверталися до певних органів.

Найближчі 6 років злочинці тренуватимуться хіба що на замку камери. Щоб уберегтися від квартирної крадіжки, міліціонери радять господарям обзавестися не лише міцні замки, а й пильних сусідів.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

У Черкасах затримали групу невловимих квартирних крадіїв

EXMO affiliate program