У Донецьку більше ста ковалів з п'яти країн Європи демонструвалисвоє вміння у поводженні з металом

19 сентября 2011 г. в 17:20

У Донецьку більше ста ковалів з п'яти країн Європи демонстрували  своє вміння у поводженні з металом.

16.jpg

 

Більше ста ковалів із  п'яти європейських країн приїхали днями у Донецьк – саме тут почався  фестиваль ковальського мистецтва. Це свято для України вже традиційне, і проводять його тридцятий рік поспіль. Нинішня тема фестивалю – містика у металі. Іноземні майстри привезлИ в Україну свої творіння – залізну піраміду, ковану Бабу Ягу, гоголівського дідька. Все це встановили на привселюдність у міському парку на так званій алеї Містики.


Шартелла Сантьяго приїхала у Донецьк із Карибських островів – вона єдина жінка-коваль на  фестивалі. Іноземка кує метал більше 10 років, каже – звикла виставляти свої роботи у престижних галереях, а так – на алеї парку – вперше.  


Юрій – з Київської області. Чоловік привіз копію дворучного середньовічного меча. Важить  зброя більше 5 кілограмів.


А Ігор Ромашенко із Севастополя привіз у подарунок Донецьку величезну ковану підкову. Говорить – думав, що його витвору тут  не буде конкурентів, але все абсолютно не так – змагатися є з ким.


Російські  ковалі поспілкувалися зі своїми українськими колегами і дійшли висновку – у них ковальство – це виготовлення унікальних речей для заможних, а у нас – вид мистецтва, для всіх людей – і бідних, і багатих.


Всі роботи, які привезли з собою ковалі, і те, що вони встигли викувати за перші дні фестивалю, згодом виставлять у єдиному в Україні парку кованих фігур. За весь час, поки існує це свято (30 років), Донецьк вже зібрав справжню колекцію залізних шедеврів – більше як півтори сотні  металевих  фігур.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

У Донецьку більше ста ковалів з п'яти країн Європи демонстрували  своє вміння у поводженні з металом

EXMO affiliate program