У Донецьку розвалюється будинок – через цвілі жителі весь час хворіють, у тому числі на туберкульоз

21 сентября 2011 г. в 18:10

Двоповерховий будинок був побудований полоненими німцями як тимчасове житло і використовувався як сімейний гуртожиток одного з будівельних трестів. У будинку немає фундаменту, а тому за 60 років він практично розвалився.

18.jpg

 

Ще в 1993 році будинок визнали непридатним для подальшого проживання. З тих пір люди чекають від міської влади нових квартир. Скільки ще чекати - невідомо. Але мешканці впевнені - чергову зиму будинок не переживе, просто розвалиться.

 

В мирні часи будинок зробили гуртожитком і заселили туди 30 сімей шахтарів та будівельників. А в 90-ті   двоповерхівка посунулася – стали розходитися стіни. Зараз у людей в кімнатах гниє підлога, обсипається штукатурка, донеччани бояться, що зими цей гуртожиток не переживе.


Ольга Федорова, живе в аварійному гуртожитку:
В доме нет фундамента, мы живем – деревянные перекрытия, 70 сантиметров и земля, т.е. мы живем на земле. В доме все время сырость, постоянные болезни, в частности туберкулез.


2-поверхівка на балансі міста, гуртожиток визнали аварійним ще в 93, але людей і по цей день не відселили. Вологі стіни вдарили по здоров’ю пожильців, практично в усіх туберкульоз. В Ірини через цю хворобу померла дочка, двоє онуків – стоять на обліку в тубдиспансері. Живе сім’я у кімнаті на 17 квадратних метрів, яка їм і за кухню, і за ванну, і за спальню. 


Ірина Мальцева -  живе в аварійному гуртожитку:
Живу я с двумя внуками, я опекун, они учатся в школе, уроки делать негде.  Кухня и спальня, все в одном. Стоят в тубдиспансере, они то их снимают, то опять ставят.

 

Ірина Кокіна -  лікар:
К сожалению ребенок который живет в доме даже не сплошь усеянном плесенью, а имеющим какие-то сркытые в трещинах колонии плесневых грибов, такой ребенок уже рискует стать астматиком и получить проблемы со здоровьем на всю оставшуюся жизнь.


У 2008-му мер  Донецька обіцяв цим людям розселення і нові кімнати:
-Этот вопрос мы рассматриваем, первый заместитель городского головы на этой неделе должен встретиться с жителями и окончательно определить время переселения. Таким образом мы отселяем уже третий дом, то что я обещал. 

До цих обіцянок справа не дійшла – людей так і не розселили. Тепер слово дає начальник управління Донецького ЖКГ, говорить – буде в людей нове житло, але не цього року, а, може, наступного.


Валерій Литвинов начальник управління ЖКГ Донецька:
Эти дома, по заключению института, признаны аварийно ветхими и подлежат отселению. У нас на сегодняшний день 10 таких домов, это 55 семей, работа ведется по поддержке этих домов идут в год по три осмотра во  избежание негативних последствий.


Ці негативні наслідки, говорять люди, не довго чекати – пожильці впевнені, що гуртожиток, зведений німцями, взимку впаде. Кажуть – торік, коли вдарили морози, то в них замерзла каналізація і вода в батареях. А цього року хтозна чого й чекати.


Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

У Донецьку розвалюється будинок – через цвілі жителі весь час хворіють, у тому числі на туберкульоз

EXMO affiliate program