У Житомирі міліція шукає матір-зозулю, яка вночі залишила свою новонароджену дитину просто на вулиці

14 сентября 2011 г. в 18:31

Маля пролежало на землі близько години і ледь не загинуло від переохолодження. Але завдяки випадковому чоловіку і медикам та попри бажання матері дівчинка житиме.

16.jpg

 

Емма. Так у лікарні назвали новонароджену дівчинку. На табличці біля ліжка у графі «мати» написано: невідома. Одразу після пологів  жінка залишила  немовля. До лікарні  Емму принесли  в стані холодового шоку. Медики  кажуть – якби дитя ще трохи пролежало на землі, то могло б просто померти.

 
Валентина Мілевич, лікар-неонатолог Житомирської обласної дитлікарні:
Дитинка поступила у відділення реанімації новонароджених. Вона була відігріта. Була покладена у кювез. Всі аналізи і обстеження у нас задовільні. Стан дитинки відносно задовільний. 


Немовля знайшов Геннадій, прямо під своїм будинком. Серед ночі чоловік почув  під вікном якийсь писк і вийшов подивитися. 

Чоловік загорнув дитину в тепле простирадло і викликав швидку. Медики встановили – дівчинці тільки година від народження, в неї навіть не було перев’язано пуповину.


Алла Мізевич, пенсіонерка:
Тоненька тряпочка якась. І воно лежало, дощ моросив. І він побачив – побіг у хату. Найшов 2 коврики м’якенькі і накрив цю дитину.


На місці, де лежало немовля, міліція не знайшла жодних слідів. Правоохоронці порушили кримінальну справу і жінку, яка покинула свою дитину напризволяще, зараз шукають.


Сергій Бондарчук, т.в.о.  нач. відділу кримінальної міліції у справах дітей:
Спільно з лікарями, навчальними закладами, перевіряєте коло осіб, дуже широке коло осіб, які можуть бути до цього причетні. За залишення дитини в небезпеці, матері загрожує до 3 років позбавлення волі, або обмеження волі.


Поки міліція шукає матір-зозулю, її дитина добре їсть і росте. Дівчинка вже набрала сто грамів ваги. Після того, як Емма трішки поправиться,  її переведуть до Будинку маляти. А вже там, можливо, знайдуть для дівчинки нових батьків.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

У Житомирі міліція шукає матір-зозулю, яка вночі залишила свою новонароджену дитину просто на вулиці

 

EXMO affiliate program