У Житомирі прокуратура допомагає людям повернути назад гроші , які з них незаконно стягували ЖЕКи

27 июля 2011 г. в 08:50

Під час перевірки було встановлено, що 2 роки мешканці платили за утримання будинків і прибирання території за рішенням, яке було скасовано судом.

30.jpg

Відтак, з містян комунальники брали завищену плату. Тепер усі люди можуть через суд вимагати зробити їм перерахунок (за рахунок майбутньої оплати).


Микола Мусійович колись працював слідчим, а тепер опановує нову професію. Чоловік  вивчає постанови Кабміну та рішення місцевого виконавчого комітету.  Пенсіонер каже – протягом двох років комунальники брали з людей завищену плату і тепер повинні повернути.


Але робити перерахунки ЖЕК не поспішає, за кілька місяців пенсіонер і досі не отримав від комунальників жодної копійки.


Прокуратура підтвердила – за 2 роки ЖЕК незаконно нараховував і стягував  з мешканців завищену плату за послуги з утримання будинків та території. Замість 80 копійок за  кв. метр  - брав гривню сорок.


У ЖЕКу кажуть – тарифи нараховували на підставі рішення виконавчого комітету і повертати стануть  тільки тоді, коли їм накаже суд. Поки що Феміда розпорядилася лише скасувати попередні рішення міської влади.


У міськвиконкомі говорять – нічого зайвого житомиряни не платили, оскільки тодішні розцінки навіть  не покривали витрат  ЖЕКу. Тарифи на послуги приймалися відповідно до вимог Кабміну, а отже робити перерахунки немає жодних підстав.


Натомість прокуратура  іншої думки, каже - комунальні підприємства мають повернути людям гроші, але не на руки, а в рахунок майбутньої оплати.


Прокуратура  звернулася з позовом  до ЖЕКа в інтересах 3 людей. Усі інші мешканці Житомира, яким нараховували зайве, теж можуть вимагати через суд зробити їм перерахунки.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

У Житомирі прокуратура допомагає людям повернути назад гроші , які з них незаконно стягували ЖЕКи

EXMO affiliate program