У Харківському СІЗО помер засуджений

4 мая 2011 г. в 21:04

Причиною смерті в’язня офіційно назвали алкогольну "ломку". Лікування в тюремній медустанові не врятувало чоловіка.

Об этомтакже сообщили в передаче надзвичайні новини на телеканале ICTV


Як повідомив прес-секретар Управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області Юрій Чумак, це сталося в ніч з 30 квітня на 1 травня.

За його словами, Токарєв був засуджений за крадіжку (ч.3 ст. 185 ККУ) до 3 років позбавлення волі умовно, але 26 квітня Ленінський райсуд Харкова відмінив йому іспитовий термін і направив до Харківського СІЗО.

27 квітня, після того як у засудженого було виявлено ознаки психічного збудження та неадекватної поведінки, він був переведений до медичної установи СІЗО, де йому встановлено діагноз "алкоголічний делірій, синдром відміни психологічного збудження" ("ломка") і призначено відповідний курс медикаментозного лікування.

29 квітня спеціалізована психіатрична бригада швидкої допомоги, яка була викликана до Токарєва, підтвердила попередній діагноз і встановила, що госпіталізації він не потребує, та рекомендувала продовжити лікування.

"В ніч з 30 квітня на 1 травня Євген Токарєв помер", - повідомив Чумак.

При цьому він заявив, що розповсюджена інформація правозахисників про те, що засудженому не було надано медичної допомоги, "не відповідає дійсності, і мають місце перекручення". "Після смерті засудженого керівництвом Управління було ініційовано службову перевірку, і вона зараз триває", - сказав Чумак.

 

Источник: tsn.ua

 

У Харківському СІЗО помер засуджений

EXMO affiliate program