У Харківському зоопарку допомагають пернатим знайти нову домівку

21 июля 2011 г. в 13:27

Невідомий птах на землі почувається  невпевнено. Кульгає по асфальту, раз по раз розправляючи крила.  А от за одяг кігтями чіпляється вправно. Пташеня схоже на хижака - плеската голова і вигнутий дзьоб. Втім у зоопарку  здогадки журналістів розвіяли  - це  пташеня стрижа, воно просто випало з гнізда.

8.jpgВОЛОДИМИР ГУК - ЗАВІДУЮЧИЙ ВІДДІЛОМ ХИЖИХ ПТАХІВ ХАРКІВСЬКОГО ЗООПАРКУ:

У птиц длинные стреловидные крылья - они спецефические летуны. И ножки у них маленькие коротенькие, приспосорбленные чтобы цепляться за те же отвесные стены  и поэтому взлететь с ровной поверхности эта птица не может.

Швидше за все пташеня виштовхнули з гнізда сильніші побратими, припускає Володимир . Хоча іноді вони випадають випадково - особливо під час злив. У зоопарку готові взяти стриженя до себе. Коли воно підросте і зміцніє, його знову повернуть у небо.

ВОЛОДИМИР ГУК - ЗАВІДУЮЧИЙ ВІДДІЛОМ ХИЖИХ ПТАХІВ ХАРКІВСЬКОГО ЗООПАРКУ:
           

У нас есть инсектарий, который выращивает целую кучу всяких разных насекомых, опять же для выкармливания подобных птиц и разных насекомояжных животных, потому у нас есть некторая возможность им помочь.

 

У звіринці до знайд вже звикли.  Пташенят туди зносять десятками. У зоопарку  приймають усіх без винятку пернатих. Незважаючи на те, що часто-густо  люди підбирають пташенят, які в допомоги людини зовсім не потребують.

ОЛЕКСІЙ ГРИГОР’ЄВ - ДИРЕКТОР ХАРКІВСЬКОГО ЗООПАРКУ:

Такие птицы как ушастые совы, сороки, сойки и многие другие - они докармливают своих птенцов, которые слетели с гнезда, но не умеют летать. Таких птахів у дику природу повернути вдається не завжди. Що з пернатими робити далі - в зоопарку вже знають.

ОЛЕКСІЙ ГРИГОР’ЄВ - ДИРЕКТОР ХАРКІВСЬКОГО ЗООПАРКУ:

Поэтому у нас иногда начинается перенаселение такими жильцами зоопарка. Конечно же мы их не бросим и конечно же мы их не уничтожим. Приходится с ними возиться в течение очень длительного времени.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

У Харківському зоопарку допомагають пернатим знайти нову домівку

 

EXMO affiliate program