У Харкові "Правий сектор" спростував чутки про заплановані на Великдень акції

19 апреля 2014 г. в 19:13

"Правий сектор" заявив, що не проводить у пасхальні дні жодних політичних акцій і просить не вірити чуткам про провокації з його боку.

 

Це заява поширена в соціальних мережах, повідомляє кореспондент Укрінформу .


"У пасхальні свята ми не проводимо в Харкові жодних політичних акцій. Великдень для нас, як і для більшості українців, є великим святом, днем, коли кожен із нас повинен забути про політичні протистояння і присвятити свої думки і справи Богові і своїм ближнім", - йдеться у заяві.


Крім того, в заяві застерігають, що знайдуться люди, які видаватимуть себе за членів "Правого сектору", демонстративно поводитися під час богослужінь, намагатися захопити храми і залякувати харків'ян, які прийшли на Літургію і освячення пасок.


"Ці люди не мають до нас ніякого відношення. Це провокатори, яких надихають і підтримують не Слово Боже, а вороги України», - пише «Правий сектор».


Як повідомляв раніше Укрінформ, в ніч на 14 березня в озброєному конфлікті між проросійськими активістами і "Правим сектором", який забарикадувався в офісі "Просвіти" на вулиці Римарській в центрі Харкова, загинуло дві молодих людини і поранено п'ять, включаючи міліціонера. На місці події затримано більше тридцяти осіб. Відкрито кримінальне провадження за статтями, пов'язаними з навмисним вбивством, масовими заворушеннями і замахом на життя правоохоронця. Санкція - довічний термін.

 

EXMO affiliate program