У Харкові знову заявляють про викрадання і тортури в міліції

17 мая 2011 г. в 11:34

Підприємець Олександр Фесенко стверджує, що його викрали правоохоронці.

 

Протягом місяця били, обпалювали тіло праскою і вимагали грошей. Служба внутрішній безпеці підтверджує заяву харків'янина, але прокуратура кримінальну справу порушувати не квапиться.


Олександр Фесенко показує квартиру, де його, як він каже, насильно тримали правоохоронці. Підприємець займається оптовими поставками  дизельного палива, ще у лютому його затримали троє чоловіків. За словами Олександра, вони назвали себе міліціонерами, показали посвідчення і привезли спершу на квартиру в центрі, а тоді – в приватний будинок на околиці. Там, каже чоловік, його майже місяць били, обпікали тіло розжареною праскою і вимагали грошей. А коли зазначена сума на рахунок так і не надійшла – відпустили.

Служба внутрішньої безпеки харківської міліції з’ясувала – серед викрадачів Олександра були і колишні, і діючі правоохоронці, зокрема оперуповноважений транспортної міліції однієї із залізничних станцій.  Але коли справа набула розголосу, він звільнився.


Із офіційної відповіді служби внутрішньої безпеки обласного управління міліції:
Факти, які описав у своїй заяві громадянин Фесенко, було ретельно перевірено і підтверджено. Матеріали перевірки за заявою направлено до прокуратури Харківської області.

Матеріли лежать у прокуратурі вже 2 місяці, кримінальної справи ще не порушили. Там   пояснюють – недостатньо доказів. Зараз триває додаткова перевірка, міліціонери не під арештом і не на підписці.  

ВОЛОДИМИР КРИВЦОВ -  ЗАСТУПНИК ПРОКУРОРА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ:
Каждое проведение проверки, вы ж не забывайте о том, что это вопрос о возбуждении уголовного дела в отношении в том числе работника милиции. Данная категория дел – она никогда не возбуждается легко. Для того, чтобы легко возбудить, необходимо, чтобы работник милиции на площади взял топор и кому-то проломил голову. Очевидно, в присутствии толпы, так сказать, – тогда вопросов не возникает.

Поки  справу не порушили, Олександр боїться помсти міліціонерів і йому, і його сім’ї. 

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

У Харкові знову заявляють про викрадання і тортури в міліції

EXMO affiliate program