У Херсоні обленерго намагалося відібрати квартиру у пенсіонера за неіснуючі борги

21 сентября 2011 г. в 09:39

Вісім років тому його лічильник зняли на перевірку, і хоча експертиза показала, що з ним все в порядку, чоловіку без жодних пояснень виставили борг майже в тисячу гривень.

3.jpg

 

Пенсіонер відмовився платити і 8 років жив без світла, коли випадково дізнався, що його помешкання арештовано і з нього через суд вимагають вже 12,5 тисяч гривень за нібито несанкціоноване підключення до електромереж.

 

Юристи наполягають – вимоги обленерго безпідставні. Адже, акти, які компанія надала суду, сфабриковані. Жоден зі свідків, які в них вказані, не підтвердили свою присутність. Більше того, один з актів був нібито підписаний матір'ю пенсіонера, яка померла ще 10 років тому. Під натиском аргументів обленерго змушене було забрати позовну заяву, борг скасувати і підключити квартиру чоловіка до електрики. Однак, пенсіонер вирішив піти далі і покарати шахраїв. Він звернувся до суду, аби офіційно визнати ці акти незаконними. Втім – суд його позов  не задовольнив.

 

Леонід Кібанов – пенсіонер:
В облэнерго сказали – когда я оплачу долг, который неизвестно откуда взялся, тогда мне подключат свет – я отказался.


Оскільки грошей на штраф у старого не було, він заявив, що житиме без світла. Обленерго після цього звернулося в суд, виграло позов за яким  пенсіонер має сплатити вже не тисячу, а 12,5 тисяч гривень, плюс – на його квартиру  наклали арешт. Усі ці рішення і судове засідання зокрема розглядалися без відповідача, тобто пенсіонера, як він каже, на цих слуханнях його не було. 


Леонід Кібанов – пенсіонер:
Квартира арестована, значит через неделю прийдут, выбьют двери. Это дело времени только  - чтоб ее забрать. И все - сделают меня просто бомжом.


Відповідно до документів, 12,5 тисяч гривень штрафу – це гроші за нібито незаконне підключення старого до електромереж. Але ті люди, які були вказані в актах  як свідки, говорять, що ніколи в цих документах не підписувалися.


Поліна Йосипівна – нібито підписала акт:
Ничего не подписывала, никто мне ничего не предлагал подписывать и не спрашивал меня. Никакой комиссии не было.

 

Рима Федорівна – нібито підписала акт:
Все жильцы и я подтверждаю со всей убежденностью, что мы с энерго никого не видели.


Але найцікавіше те, що в одному з цих актів стоїть підпис матері пенсіонера, яка померла ще 10 років тому.

Юристи підтверджують, що складені енергетиками акти – це просто незаконні папірці, а люди, які їх складали – шахраї.


Олег Луценко – юрист:
Эти акты являются не действительными, это было полностью подтверждено свидетелями на суде. Работники обленерго, контролеры, должны нести ответственность полностью за подлог документов.

 

В Херсонобленерго говорити відмовились. В листі, який надіслали поштою, повідомили, що надати коментарі щодо законності актів не мають можливості – без згоди споживача.


Після приїзду знімальної групи Херсонобленерго в той же день забрало свою позовну заяву проти пенсіонера, скасувало всі штрафи і підключило його квартиру до світла.

Однак  пенсіонеру цього мало, він 8 років прожив без світла, псував собі нерви штрафами й судами і тепер подає в суд на енергетиків, аби вони сплатили йому моральну компенсацію. Але – суддя відхилив позов старого, пояснивши це тим, що акти – просто папірці, а не предмет суперечки. Головне, що енергетики списали борги.

Олег Луценко –юрист:
Энергетическая компанія нарушила права г-на Кибанова и он имеет полное право по закону обратиться в суд за возмещением матеріального и морального ущерба.


Оскільки наша Феміда відхилила позов, пенсіонер сказав – буде звертатися до Європейського суду, аби Херсонське обленерго все-таки сплатило йому моральну компенсацію за 8 років без світла.


Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

У Херсоні обленерго намагалося відібрати квартиру у пенсіонера за неіснуючі борги

 

EXMO affiliate program