У Хмельницькому понад 200 чоловік пікетують - вимагають заборонити в місті будівництво мечеті

11 августа 2011 г. в 19:45

Мітингувальники впевнені, поява культової споруди призведе до збільшення кількості мігрантів-нелегалів з Ближнього Сходу, в країні зросте  кількість терористичних актів.

28.jpg

 

Православний Хмельницький не хоче на своїй землі мусульманської мечеті. Мігранти зі Сходу вже який місяць просять чиновників дати дозвіл на будівництво споруди, щоб їм було де молитися, але наші люди проти. Релігійні громади ( і православні, й католики) об’єдналися, гуртом прийшли до міської ради і тепер вимагають – нізащо  в світі не дати мусульманам нашу землю під зведення їхньої мечеті. Пояснюють – чим більше чужорідних храмів, тим більше сюди їхатиме вихідців зі Сходу – людей, яких боїться весь світ через терористичні акти заради своєї віри.

 
Отець Ярослав - представник української греко-католицької  церкви:

Християнські громади в мусульманському світі є в дуже жалюгідному стані. Їх вбивають, їх взривають. І навіть недавно було таке, що вирок смертної кари в Ірані винесли тільки за те, що він є християнський пастор.


Люціан Марцонь -  проти будівництва мечеті:

Я бачу, що робиться в світі, тій самій Європі і я проти будівництва мечеті в Хмельницькому.


Учасники акції протесту вимагають від депутатів міськради – питання про виділення землі під мечеть винести на спеціальний референдум, а головне – не віддавати православну територію під мусульманський храм.

 

Ігор Сабій -  організатор акції:
Якщо в Хмельницькому буде побудована соборна мечеть яка своїм впливом буде охоплювати всю центральну і західну Україну, то вона стане магнітом для навали на Хмельницький нелегальних мігрантів зі всіх країн Близького Сходу.


Мусульмани своєю чергою говорять – в області їх 2,5 тисячі чоловік. Всі люди мають право на молитву, а їм в Україні молитися немає де. 


Абдуль Карім Мухамедов - імам  Хмельницького:
Ми мусульмани України маємо свої права. Ми захищені законом України, законом Конституції і ми повноцінні громадяни України. Ми є частиною цієї країни.


Акція протесту тривала майже  4 годин, і хоч все це відбувалося під бій барабанів – православні і мусульмани не билися і з повагою  ставилися один до одного.


Василь Птащук -  начальник міської міліції:

Під час проведення акції будь-яких правопорушень чи порушень громадського порядку не встановлено. Акція проходить мирно, так як положено по закону.


Депутати відверто зізнаються: ще до сесії вони знали – не дадуть землю під мечеть.


Валерій Лєсков -  секретар міської ради:

У нас жодного депутата мусульманина немає. У нас 56 мусульман в Хмельницькому зареєстровано. Якщо буде звернення до суду, що ми не даємо побудувати мечеть, то проведем громадські слухання і громада скаже “ні” в побудові мечеті. Але, як вимагає закон, сесію все-таки провели.


Іновірні прийняли це рішення мирно, однак сказали  – будуть відстоювати своє і далі.
Депутати не підтримали питання про виділення землі для будівництва мечеті. Мусульмани кажуть, це незаконно. Захищати свої права вони підуть у прокуратуру.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

У Хмельницькому понад 200 чоловік пікетують - вимагають заборонити в місті будівництво мечеті

 

EXMO affiliate program