У Києві безкоштовно навчатимуть інформатиці бомжів та наркоманів

3 сентября 2011 г. в 09:26

1 вересня в Києві відкрився перший в Україні комп'ютерний клас для бездомних. Також, навчатися в новому класі основам програмування зможуть нарко- та алкозалежні.

 20.jpg

За словами президента Всеукраїнського благодійного фонду Соціальне партнерство Артема Макєєва, кожен бажаючий зможе безкоштовно відвідувати заняття.


Професійно оволодівши комп'ютером, бездомні, нарко- та алкозалежні надалі зможуть, опанувавши спеціальністю, стати веб-дизайнерами, програмістами.


Як повідомив Артем Макєєв, програма занять розрахована на вісім курсів, після закінчення якої кожен слухач, в разі успішної здачі іспитів, отримає сертифікат програми Microsoft Unlimited Potential.


Ремонт у кабінеті робили самі бездомні. У комп'ютерному класі десять навчальних місць, оснащених комп'ютерами. Навчати бездомних будуть дипломовані фахівці.


За словами Артема Макєєва, відкриття комп'ютерного класу - один з етапів глобальної стратегії благодійного фонду, яка полягає у соціалізації людини через заволодіння ним новою професією.


"Впровадження такого підходу на державному рівні дозволило б значною мірою вирішити проблему соціалізації бездомних, нарко- та алкозалежних, які бажають повернутися до нормального життя в масштабах всієї країни", - вважає Макєєв.

 

Источник: tsn.ua

 

У Києві безкоштовно навчатимуть інформатиці бомжів та наркоманів

EXMO affiliate program