У Києві планують закрити ринки і встановити на їх місці супермаркети

30 мая 2011 г. в 10:44

Міська влада і силові органи взялися наводити порядок на столичних ринках

 

За останній час неспокійно було на "Лісовому" і "Володимирському" ринках, де перевіряли документи у продавців і господарів МАФів.

Водночас, серед ринковиків почали ширитися чутки, що влада планує зносити ринки і на їх місці будувати мегамолли – великі магазини, де є все.

"Зараз ми перевіряємо усі ринки - біля метро і на житлових масивах, не вийшли вони за кордону. А 3-5 тисячі МАФів у Києві, в тому числі і ті, які стоять на законних ринках, взагалі без документів, і з цим треба щось робити", - сказав заступник голови КМДА Михайло Кучук, пише Сегодня .

Такі перевірки чекають і інші ринки Києва. Джерела серед депутатів Київради натякають: йде новий переділ, і дуже може бути, що на місці частини ринків відкриють супермаркети і торгові центри.

Нагадаємо, в п'ятницю о 7.00 "Володимирський" ринок близько 20 правоохоронців зібралися опечатати. Торговці мало не побилися з "Соколом", через що ринок не працював майже три години.

Екологічна інспекція повідомила , що на ринку не виконують умови зберігання відходів і немає документів на паркан, який встановлений там 18 років тому. Торговці стали стіною проти силовиків. Після втручання мерії Мінекології відкрив ринок і дало місяць на виправлення недоліків.

Серед ринковиків пішли чутки, що базар хочуть приватизувати. Як сказав заступник голови КМДА, який опікується торгівлею, Руслан Крамаренко, комунальні ринки місто приватникам віддавати не буде:

"Ми маємо намір їх підтримувати і розвивати", - підкреслив він.

Відзначимо, у столиці 86 ринків, включаючи три комунальних - "Бессарабський", "Житній" і "Володимирський". Всі вони, за даними КМДА, прибуткові - стоять у гарних місцях, де великі потоки покупців. Самі ж торговці пояснюють, що "маски-шоу" на ринках - знак до зміни керівництва, поставленого ще за Ірени Кільчицької.

"Коли прийшла команда Черновецького, то першим ділом взялася за ринки. Нова влада зараз робить те ж саме. На "Володимирському" готові співпрацювати з новою владою, але нас ніхто не чує", - сказали в адміністрації ринку. Орендарі у свою чергу стверджують, що керівництво нібито наживається на оренді.

Кількість приватних ринків може скоротитися. Як сказав Крамаренко, частина «ринків» працює без документів:

Водночас, у КМДА кажуть, що насправді з'являться великі овочеві ринки.

"За ініціативою Мінагрополітики ми зараз підшукуємо в Києві 4-5 майданчиків під овочеві та продовольчі ринки, куди б виробники могли прямо привозити свою продукцію і продавати її на 5-10% дешевше, ніж на інших ринках", - повідомили в КМДА.

Як повідомлялося, 16 травня співробітники КП "Київблагоустрій" почали демонтаж малих архітектурних форм біля станції метро "Лісова". За непокору працівникам міліції, які забезпечували охорону правопорядку під час демонтажу кіосків, затримано 12 осіб.

 

У Києві планують закрити ринки і встановити на їх місці супермаркети

EXMO affiliate program