У Києві з великим арсеналом зброї затримали члена проросійської організації «Оплот»

20 августа 2014 г. в 20:34

Диверсант розповів про підготовку кривавих провокації до Дня Незалежності у столиці.


Затриманий:

Когда я приехал за посылкой, меня задержала милиция. Как оказалось, там были боеприпасы гранаты, гранатомёты. К чему это готовилось? Наверное, к чему-то очень страшному. Т.к. скоро День Независимости, я предполагаю, что это могло использоваться против мирных жителей.

В арсеналі бойовика знайшли 6 протитанкових гранатометів, а також десятки гранат і тисячі набоїв до автоматичної зброї. Усе це чоловік отримав посилкою зі сходу України. Оплотівець розповів, що посилку йому буцімто прислав приятель, який воює на боці терористів. Пакунки від екстреміста були вже не першими, однак той просив їх не відкривати і зберігати до його приїзду, тож що там знаходиться затриманий буцімто не знав.

Затриманому 25 років, він уродженець Чернігівської області і раніше несудимий. Мав постійне місце роботи в одній з комерційних структур. Останнім часом проживав у Києві. Особа відправника посилок посилки вже відома, оперативники вживають заходи щодо його затримання.

Олександр Терещук, начальник міліції Києва:

Так, в одному з відділень пошти було вилучено 60 гранат ручних, також було вилучено протитанкові гранати, набої - більше 9 тисяч до автомата та інші засоби використання для стрільби. Зараз проводиться слідство і виясняєм хто, де і звідки. Нами затриманий один із учасників організації «Оплот», ми зараз з ним працюєм і виясняємо, звідки зброя, куди вона направлялась і для чого використовувалась.

 

За незаконне зберігання зброї та вибухівки йому загрожує 7 років тюрми, а міліція встановлює коло всіх осіб, задіяних у підготовці зриву Дня Незалежності.

EXMO affiliate program