У Китаї з'явився невідомий вірус, схожий на СНІД, хворих вже тисячі

6 апреля 2011 г. в 20:28

У хворих збільшуються лімфатичні вузли, з'являються червоні плями на шкірі, підвищується температура. Як і ВІЛ, новий вірус передається статевим шляхом, через кров.


В ряді міст Китаю в кілька тисяч пацієнтів зафіксували хворобу, симптоми якої схожі на СНІД. Проте тест на ВІЛ захворювання не виявив, повідомляють китайські лікарі. На думку експертів, це може бути новий невідомий вірус.

Як повідомляється, у хворих збільшуються лімфатичні вузли, з'являються червоні плями на шкірі, підвищується температура та спостерігається пітливість кінцівок. Як і ВІЛ, новий вірус передається статевим шляхом, через кров, а також через слину.

Випадки захворювання у даний час зафіксували у Пекіні, Шанхаї, провінціях Чжецзян, Гуандун, Цзянсу, Хунань. З'являлась інформація і про появу хворих у Гонконзі та Сінгапурі.

Мінохорони здоров'я Китаю вже зайнялося дослідженням невідомої хвороби. До лабораторій у США відправили 59 зразків крові, повідомляє ТСН.

Дехто з експертів, у той же час, впевнений, що мова не йде про новий вірус. За словами скептиків, хворі страждають на "ВІЛ-фобію", тобто відчувають дуже сильний страх заразитися СНІДом, що, у свою чергу, викликає психосоматичні реакції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Китаї кілька десятків людей померли від невідомого вірусу, який схожий зі з збудниками Кримської лихоманки і лихоманки Конго.

 

У Китаї з'явився невідомий вірус, схожий на СНІД, хворих вже тисячі

EXMO affiliate program