У Луганську 16-річний хлопець викрав 15-річного школяра

30 мая 2011 г. в 17:52

За повернення учня зловмисник наказав його батькам віддати 150 тисяч гривень. У разі невиплати бандит пригрозив повернути бранця частинами.

 

Наталя Леонідівна зізнається – звістку про викрадення і викуп за сина спершу сприйняла за розіграш. 15-річний підліток був на прогулянці і матір гадала, що це він з нею жартує. Однак чужий голос застеріг – на пошуки грошей в неї є лише доба, після цього дитину вб’ють. Коли матір передзвонила сину і той не відповів, вона зрозуміла, що сталась біда.

Наталя Леонідівна, мати викраденого хлопця:
У тебя время до четверга. А потом будут появляться сына твои пальцы, если ты не дашь 150 тысяч гривен. – И вы сразу поверили? – Да, почему-то материнское сердце подсказало, что это очень серьёзно.

Експерти встановили , що дзвінок надійшов із дачного масиву. Той розташувався недалеко від місця, де проживав зниклий підліток. На огляд кожного будинок та ділянку у правоохоронців пішла вся ніч. Вимагателя і викраденого хлопця знайшли на ранок. Із 15-річним заручником усе було гаразд. Його викрадач виявився на рік від нього старше.

Сергій Паращенко, перший заступник начальника Артемівського РВ міліції:
 Было задержано лицо, которое осуществляло телефонный звонок. Им оказался житель р-на 94 г.р., который неоднократно у сверстников отбирал мобильные телефоны, при этом требовал денежное вознаграждение.

Затриманому Сергію 16. Ніде не навчається, з дитинства перебуває на обліку у міліції. Каже, до школи ходив з єдиною метою. Сергій відбирав у малоліток телефони, а щоб ті мовчали, погрожував розправою.

Взяв підлітка у заручники:
И за сколько ж продавали телефоны? – Смотря какие, у каждого разная цена. – Плюс-минус? – 200-400 грн.

Однак гроші швидко закінчувались і Сергій вирішив зіграти по-крупному. Хлопець запросив у гості підлітка, в якого раніше відібрав телефон і пообіцяв, що за 100 гривень його поверне. Коли той прийшов, Сергій побив його і зв’язав, після чого повідомив матері хлопця про викрадення та викуп.

Взяв підлітка у заручники:
Я ему сделал подсечку, взял за горло. Взял телефон, сказал, давай мамин номер. Я позвонил его матери.: До четверга она должна собрать 150 тыс. грн. либо я её сына пришлю по запчастям.

За викрадення людини та грабежі неповнолітній любитель халяви сяде до тюрми на 5 років. Самодіяльність родичів жертви у подібних випадках лише нашкодить, кажуть правоохоронці. Врятувати викрадену дитину та покарати злочинця може лише міліція.

Мати викраденого хлопця:
Я очень счастлива, что сын нашёлся, что с ним всё хорошо. Я думаю, что этот кошмар уже прошёл. Я благодарна всем!

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

У Луганську 16-річний хлопець викрав 15-річного школяра

EXMO affiliate program